Pusztítás

4 órája

Abonyi tűz: percek alatt hamuvá vált minden, amiért egy életen át küzdött a többgyermekes család

A keddi abonyi tűz egy sokgyermekes család otthonát tette lakhatatlanná. A műhelyépület és tároló lángjai a lakóépületben is komoly károkat okoztak, nincs rá esély, hogy a család visszatérhessen az ingatlanba. A helyszínre érkező polgármestert és kollégáit szörnyű látvány fogadta.

Kocsis-Szabó Lilla Laura

– A ceglédi katasztrófavédelem parancsnoka hívta polgármester urat azzal a hírrel, hogy nagy a baj, lakhatatlanná vált az épület – kezdte Lőrinczy Veronika, az önkormányzat sajtóreferense. A városvezető, Pető Zsolt néhány kollégájával azonnal az abonyi tűz helyszínére sietett.

abonyi tűz
A keddi abonyi tűz lakhatatlanná tette a sokgyermekes család otthonát, ideiglenesen egy önkormányzati ingatlanba költözhetnek
Fotó: Facebook.com / Abony város hivatalos oldala

– A tűzoltók ekkor még javában dolgoztak, a közel egy órás oltási feladatok után az utómunkálatokat végezték. Az udvaron törmelék, cserepek, alumínium lemezek és egyéb, a tűzben megsérült holmik hevertek – fogalmazott a sajtóreferens.

Az abonyi tűz a tetőszerkezetben is kárt okozott

A sajtós kiemelte, a legnagyobb probléma, hogy a főépület tetőszerkezetét is megrongálta a tűz.

– A szakemberek a műhelyépületről gyűjtötték a törmeléket, a lakóház tetején egy hatalmas rés tátong, a cserepek egy része elcsúszott vagy leesett – sorolta Lőrinczy Veronika. Ez azonban sajnos komoly probléma, hiszen egyelőre lehetetlen, hogy a család visszaköltözzön.

– Az ingatlan ebben a formájában egyáltalán nem alkalmas arra, hogy lakjanak benne. Kész szerencse és csoda, hogy a család egyetlen tagjának sem esett baja – vélekedett a sajtóreferens. 

Kérdéses, hogy mi lesz az ingatlan sorsa

Hogy mi lesz a történet folytatása, az még kérdéses, mint ahogyan az is, milyen megoldást találnak a lakhatatlan épülettel kapcsolatban. A család biztonságban van, az önkormányzat biztosítja számukra a lakhatást.

– A lakók ideiglenesen egy önkormányzati tulajdonú ingatlanba költöznek. Mivel az abonyi tűz nem emésztette fel mindenüket, jó néhány holmijuk is megmenekült, nem kell teljesen a nulláról indulniuk – fogalmazott az abonyi sajtóreferens.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában