Videón és fotókon a jelenet

3 órája

Abonyi csőtörés: óriási munkagép dolgozott az óvodánál, ahol a kerítés alól tört fel a víz

Csőtörés történt szerda reggel az abonyi Tószegi úton, a Szivárvány Óvoda előtt. A szakembereknek komoly munkát adott az abonyi csőtörés, ám délutánra elhárították a hibát.

Kocsis-Szabó Lilla Laura

– Eltört a gerincvezeték. A probléma a Szivárvány Óvodát is jelentős mértékben érintette, mivel a hiba miatt nem volt ivóvíz szolgáltatás az intézményben, a Tószegi úton és a Semmelweis utcában sem – tájékoztatott Lőrinczy Veronika városházi sajtóreferens az abonyi csőtöréssel kapcsolatban.

abonyi csőtörés
Munkagéppel kanalazták ki a vizet az abonyi csőtörés helyszínén, az óvodában sem volt ivóvíz szolgáltatás, a hibát délutánra elhárították
Fotó: Nagy Balazs

A DAKÖV Kft. munkatársai munkagép és egyéb szerszámok segítségével dolgoztak a hiba elhárításán, az abonyi csőtörést valószínűleg a vezetékbe nőtt fák gyökerei okozhatták.

Nem kellett bezárni az ovit az abonyi csőtörés miatt

– Az önkormányzat és más segítő szándékú helyiek jóvoltából az óvoda a vízhiány ellenére is üzemelt. Ásványvizet, valamint használati vizet is biztosítottak az intézmény számára – mondta a sajtós. Mivel az abonyi csőtörés a környező utcákat is érintette, a tartálykocsiból bárki vehetett ivóvizet a szolgáltatás visszaállításáig.

A szakemberek kora délutánra elhárították a hibát.

v

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában