Cibakházi kézműves és kirakodóvásár

2024.09.10. 10:36

Vásári forgataggá változott Cibakháza – galériával

Koncertek és kézműves termékek. Bár nem érte el a májusi alkalom látogatottságát, így is népszerűnek bizonyult a Cibakházi kézműves és kirakodóvásár az elmúlt hétvégén. Az ilyenkor már-már szokásos eső viszont elkerülte a tiszazugi nagyközséget.

Pakainé Pusztai Nóra

Közel kétszáz éves hagyomány újraélesztésén dolgoznak Cibakházán. Május és szeptember második hétvégéjén újra és újra megszervezik a kézműves és kirakodó vásárt.

A családok szívesen nézelődtek a portékák között 
Fotó: Beküldött fotó

Nemcsokné Balázs Zsuzsanna, a rendezvény egyik szervezője elmondta, közel kétezren fordultak meg a cibaki vásárban. 

– Az árusok közel annyian voltak, mint májusban, de az időpont nem feltétlenül bizonyult a legmegfelelőbbnek amiatt, hogy a környéken több rendezvény is volt ebben az időpontban – magyarázta. 

Ennek ellenére sem csüggednek, tovább dolgoznak a hagyományok megőrzésén és a program színesítésén. Ami bevált elem, azt megtartják, így a tervek szerint a jövőben is előesti koncertekkel kezdődik majd a vásár. 

– Tanulunk az előző alkalmak tapasztalataiból, a jövő májusi szervezését még idén megkezdjünk, hogy olyan fellépőket tudjunk leszervezni, aki tömegeket vonz – számolt be a tervekről. 

A kisgyerekes családok igencsak élvezték az óriás vidámparkot, de szívesen nézelődtek a portékák között is. A vásári forgatagot a helyi kulturális csoportok fellépései tették még élvezetesebbé.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában