Segítség a télre

2024.09.14. 08:30

Érkezik a tűzifa: mutatjuk, meddig tud tüzelő anyagot igényelni

Akácfát és tölgyfát tudnak igényelni a fűtési szezonra a nagykörűiek. A szociális tűzifa program keretében 163 köbméter faanyagot osztanak szét a faluban élő rászorulók között.

Rimóczi Ágnes

Idén is eljött a tűzifa ideje. Nagykörű ebben az esztendőben 163 erdei köbméter keménylombos tűzifát vásárolt a szociális tüzelőanyag program keretében. Az önkormányzat több mint 4,3 millió forintos támogatást nyert erre a célra.

tűzifa
Még van lehetőség tűzifa igénylésre
Fotó: Németh András Péter / Forrás: MW archív

– A pályázati feltételeknek megfelelően vállalnunk kellett a faanyag településre történő szállítását, ennek a költségét, ezen felül pedig még 434 ezer forint önerőt biztosítottunk – mondta el érdeklődésünkre a témával kapcsolatban Túri Tibor. A településvezetőtől megtudtuk, hogy a lakosság szeptember 20-ig a polgármesteri hivatalban nyújthatja be a tűzifa iránti kérelmeket.

– Ezt a közösségi oldalamon közzétett időpontokban lehet megtenni. A támogatásról a szociális bizottság dönt majd szeptember 25-ig. Az elbírálás alapján a szociális tűzifát legkésőbb február 15-ig osztjuk majd ki – tett hozzá Túri Tibor, aki elárulta, hogy a vásárolt akác- és tölgyfa már megérkezett a településre.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában