Szolnok Napja

2024.09.03. 10:00

Nívós városi díjat kapott Szolnokon a Stadler

Gróf Szapáry Gyula-díjjal ismerték el a Stadler Kft. munkáját Szolnokon.

Rózsa Róbert

Vasárnap este, a szolnoki Aba-Novák Agóra Kulturális Központban tartották a szeptember 1-jei városnapi gálát, melyen a szolnoki önkormányzat rangos elismeréseit adták át. A gálán Gróf Szapáry Gyula-díjat kapott a Stadler Szolnok Vasúti Járműgyártó Kft.

Stadler, Szolnok, Szolnok Napja, Gróf Szapáry Gyula-díj
A svájci Stadler szolnoki üzemének vezetője, Vida László vette át Szalay Ferenc polgármestertől a cég nevében a Gróf Szapáry Gyula-díjat
Fotó: Nagy Balazs

A svájci cégnek Magyarországon három telephelye van: a budapesti iroda, mely az országos központ, Szolnokon a gyártást, Pusztaszabolcson pedig a karbantartást végző egység működik.

A szolnoki üzem FLIRT és GTW típusú járműveihez gyárt világszínvonalú fényezett alumínium kocsiszekrényeket, többek között a hazai ügyfelek (MÁV és GYSEV), illetve további európai és amerikai vasúti üzemeltetők számára is.

A gálán elhangzott, az elmúlt másfél évtizedben a vállalat példaértékű módon járult hozzá Szolnok város és a helyi gazdaság fejlődéséhez. A helyi munkahelyteremtő és közösségfejlesztő tevékenysége jelentősen segíti a szolnoki és megyebeli fiatalok helyben tartását. Tevékenységével támogatja, és aktívan törekszik duális oktatási rendszer alkalmazására, leendő munkavállalóinak kiválasztására, képzésére és oktatására is.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában