Összejöttek

2024.09.01. 13:30

Saját tenyésztésű tyúkból főttek a finomságok a szolnoki roma családi napon

A szolnoki Motor úton tartottak roma családi napot.

Rózsa Róbert

Jó hangulatú, igazi roma családi napot tartottak szombaton Szolnokon, a Csillag- Cserhaj Szolgáltató Pontban – számolt be hivatalos oldalán a térség országgyűlési képviselője. Dr. Kállai Mária az írta, saját tenyésztésű, vágású tyúkból főtt ételekkel, házi tésztával készültek az összejövetel résztvevői. A nap hősei pedig a táncoslábú gyermekek, ifjak és felnőttek voltak, akik a hőségben is bemutatták a hagyományos roma táncokat.

roma családi nap, Szolnok, Motor út, összejövetel
A nagy meleg ellenére sokan táncra perdültek a szolnoki roma családi napon
Fotó: Facebook.com / dr. Kállai Mária

Az eseményről szintén részt vevő Szalay Ferenc polgármester hozzátette, a roma kultúra egyik ékköve szakácsművészetük. A Motor úti közösség családi rendezvényén ezt meg is tapasztalhatták.

A városvezető kiemelte, a Hviszt Sándor vezette egyesület fantasztikus munkát végez, egyre rendezettebb, élhetőbb a környezet alakítanak ki, az általuk szervezett programok pedig egyaránt szolgálják a gyerekek tanulását, valamint a felnőttek életvezetését. 
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában