Klímaváltozás

2 órája

Nemzetközi projekt: a természetes vízmegtartás lehetőségeire fókuszálnak Jászberényben

A klímaváltozásra hatékonyan reagáló, természetalapú megoldásokat dolgoznak ki. A nemzetköz projektben öt közép-európai ország összesen tíz partnerre működik együtt.

Illés Anita

A jászberényi önkormányzat partnerként részt vesz a CONE – A természet városai, természetalapú megoldások a városi élő laborokban című nemzetközi projektben, amelynek célja a lakosság bevonásával a klímaváltozásra hatékonyan reagáló, természetalapú megoldások alkalmazása – tudtuk meg a pályázat első szakmai rendezvényén, melyet szeptember 26-án tartottak a jászberényi városháza nagytermében. 

projekt
A Cone projekt első szakmai rendezvényét tartották szeptember 26-án a jászberényi városháza nagytermében 
Fotó: Pesti József

A projekt célja a klímaváltozás következményeinek hatékony kezelése 

A harminc hónapig tartó projekt megvalósításában öt közép-európai ország összesen tíz partnerre működik együtt. Egyebek mellett a természetalapú vízmegtartást megoldásait tesztelik az élő labor módszertanát követve a lakosság, az intézmények és szakmai szervezetek aktív részvételével. Fontosnak tartják, hogy Jászberényben is előtérbe kerüljenek a természetalapú megoldások a klímaváltozás következményeinek kezelésében. Ennek érdekében a városban főként a természetes vízmegtartás lehetőségeit tesztelik. Három mintaterületen folyik majd kísérleti tevékenység az érintett csoportok bevonásával. A szakmai stáb különböző képzéseken, jó gyakorlatok meglátogatásában és partnerségi szintű közös gondolkodásban vesz részt. Az első szakmai rendezvényen az érintettek megismerhették többek között a projekt témáját, céljait, tevékenységeit és várható eredményeit. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában