Szolnoki kistérség

2024.09.04. 19:00

Egy kiváló szakember elhivatott munkáját köszönte meg a társulás a Pro Caritate díjjal – galériával

Kistérségi napot és díjátadót tartott a Szolnoki Kistérség Többcélú Társulás Szolnokon, a Vízpart körúti idősek otthonában szerdán. Modla Dezső, a Humán Szolgáltató Központ Pszichiátriai és Szenvedélybetegek Nappali Ellátásának vezetője Pro Caritate Díjat vehetett át.

Pakainé Pusztai Nóra

Modla Dezső Pro Caritate Díjat vehetett át Szalay Ferenc polgármestertől és Fülöp Attila államtitkártól a kistérségi napon

Fotó: Nagy Balázs

A Szolnoki Kistérség Többcélú Társulása 20 éve alakult 17 település részvételével, jelenleg 18 település alkotja. Létrehozásával alapvető cél volt, hogy magas színvonalú közszolgáltatások elérését biztosítsák. A szociális és gyermekjóléti ellátások elérhetővé tétele a megalakulás kezdete óta kiemelt feladat, melyet közel 600 munkatárs végez kistérségi szinten, akik több mint tízezer fő részére nyújtanak rendszeres ellátást, magas színvonalon. Szerdán díjátadóval egybekötött kistérségi napot tartottak Szolnokon a Vízpart körúti idősek otthonában.

Pro Caritate díj
Fazekas Ildikó, a Szolnoki Kistérség Többcélú Társulása Egyesített Szociális Intézmény Kaán Károly úti telephelyének részlegvezetője oklevelet vehetett át
Fotó: Nagy Balázs

Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere, a Szolnoki Kistérség Többcélú Társulás elnöke köszöntőjében kiemelte, a szociális szférában dolgozók munkáját csak szívvel, lélekkel lehet végezni.

– A szakemberek vállalják a rájuk bízott feladatokat, amit igen magas szinten végeznek el – fejtette ki. Hozzátette, a társulás működése óta a polgármesterekkel és a hivatalokkal olyan kapcsolatok alakultak ki, melyek könnyítik a közös munkát. 

Fülöp Attila, a Belügyminisztérium gondoskodáspolitikáért felelős államtitkár csak megerősítette a korábban elhangzottakat. Szerinte kevés olyan munkakör és hivatás van, ahol nemcsak a szakmai tudás számít. A szociális és a gyermekvédelmi terület kifejezetten ilyen. 

– A gondoskodás velünk született természetes képesség, ösztön. De vannak, akik a szociális és gyermekvédelmi területen dolgoznak és nap mint nap azért kelnek fel, hogy ezt hivatásszerűen végezzék – emelte ki.  

Tíz éve adják át a Pro Caritate díjat

Az elért eredmények alapján 2014 júniusában döntött arról a társulási tanács, hogy minden évben megrendezi a kistérség napját és akkor adják át a Pro Caritate díjat.

A társulási tanács döntése értelmében a kistérségben végzett több éves áldozatkész szociális és karitatív tevékenységéért az általa fenntartott intézmények dolgozói közül az intézményvezetők és a Területi Szociális Bizottságok javaslatára elismerő oklevélben és jutalomban részesítették Koncz Zsuzsannát, a Zagyva menti Integrált Központ gondozóját, Tücsök Jánosnét, a besenyszögi központ közösségi gondozóját, Szabó Erikát, a rákóczifalvai telephely szociális gondozó és ápolóját, valamint Fazekas Ildikót, a Kaán Károly úti telephely részlegvezetőjét. A Pro Caritate Díjat azok részére alapították, akik ezen szakterület helyi eredményei, értékei gyarapításában kiemelkedő tevékenységet nyújtanak. Idén ezt az elismerést Modla Dezső, a Humán Szolgáltató Központ Pszichiátriai és Szenvedélybetegek Nappali Ellátásának vezetője vehette át. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában