Fejlesztés

2024.09.06. 12:12

Új családi medencét adtak át a karcagi fürdőben – galériával

A medence a legjobb alapanyagok felhasználásával készült.

Daróczi Erzsébet

Ünnepélyes keretek közt adták át csütörtökön az „Akácliget Gyógy- és Strandfürdő új családi medencéjét.

medence
Csütörtökön ünnepélyes keretek között átadták a karcagi Akácliget fürdő új családi medencéjét
Fotó: Daróczi Erzsébet

– Az Akácliget fürdő évtizedekkel ezelőtt mint Kisfürdő került be sokak tudatába. Nemcsak mi, karcagiak élveztük a fürdő szolgáltatásait, hanem már akkoriban is turisztikai vonzerőt jelentett. Erre a fejlesztésére a Tisza-tó Térségi Fejlesztési Tanácsnak sikerült forrást találni, ezzel előrébb tud lendülni a város turizmusa is – mondta az avatáson Hubai Imre, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Közgyűlés és a Tisza-Tó Térségi Fejlesztési Tanács elnöke.

Szepesi Tibor polgármester az elmúlt időszak turizmushoz, kultúrához kapcsolódó beruházásairól is szólt.

– Ezek fontosak számunkra, hiszen aki városunkba érkezik, az előszeretettel látogatja meg a lombkorona sétány mellett a további turisztikai látnivalókat, a Liget úti Sportcentrumot, a Sámándobot, rendezvényközpontot, az Erzsébet-ligetet, a játszóteret, a pumpapályát, vagy a Szélmalmi Fogadóházat – sorolta.

– De meg kell említeni a gépkocsival is megközelíthető Zádor-hidat is. Az ide érkező Sétálhat a gyönyörű Kossuth téri fák alatt, és útjába ejtheti a Györffy Galéria kiállításait. Ha pedig ideje engedi, ellátogat a strandfürdőbe – sorolta Szepesi Tibor polgármester, majd rátért a mostani beruházásra.

– Bizonyára vannak közöttünk olyanok, akik még emlékeznek a régi ütött-kopott, itt-ott repedező medencére, a meszelt falakra, a betonlépcsőre. 

Kerestük a lehetőséget arra, hogy felújítás helyett teljesen új, hosszú távon is tartós megoldás kialakítására legyen lehetőségünk. A most átadott fejlesztéshez a kormány támogatásán keresztül a Tisza-tó Térségi Fejlesztési Tanácstól a Nagykun Víz- és Csatornamű Kft. kapott kétszázötvennégymillió forint vissza nem térítendő támogatást. Így valósulhatott meg a százharminchárom négyzetméter vízfelületű, egy méter mélységű, vízvisszaforgatású, élményelemekkel, kosárlabdapalánkkal, csúszdával, akadálymentesítéssel, pihenősarokkal ellátott medence, illetve felette napozótér, valamint a medence gépészeti technológiáját kiszolgáló könnyűszerkezetes, esztétikusan kialakított vízgépház – részletezte a projektet a városvezető.

Elhangzott: a tervezéskor az a cél vezérelte a várost, hogy további források rendelkezésre állása esetén bővíthető, folytatható legyen a beruházás.– A 

medence a legjobb alapanyagok felhasználásával készült, az engedélyezési eljárások dokumentumait a minap vette kézbe Andrási István ügyvezető – árulta el a polgármester, majd a medencét a szalagátvágás után már birtokba is vették a strandolók.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában