Lista

2 órája

Manipulált tachográf, súlyos baleset – ezek voltak az elmúlt hét legjei

Szenzációs felfedezést tett egy kisfiú a Tiszánál, megszállták Szolnok több részét a készenléti rendőrök– többek között ezek is szerepeltek az elmúlt hét legolvasottabb hírei között.

Szoljon.hu

1. Szenzációs felfedezést tett egy kisfiú a Tiszánál: valami rendkívülire bukkant az iszapban

Gyurkó Henrik régészeti leletei
Gyurkó Henrik (jobbról) stílszerűen a vár alatti vízikapunál adta át Kertész Róbertnek, a Damjanich múzeum régészének az alacsony vízállású Tiszában talált régészeti leleteket
Fotó: Mészáros Géza

Rendkívüli dologra bukkant a közelmúltban egy 12 éves kisfiú Szolnokon, a rekordalacsony vízállású Tisza iszapos partján. Gyurkó Henriknek, a szolnoki Waldorf iskola kisdiákjának értékes kincsei néhány napig a szobája polcán díszelegtek, míg végül a Damjanich múzeumnak adományozta azokat. 

2. Roncstelep az úttesten: brutális fotók érkeztek a besenyszögi balesetről

besenyszögi baleset, baleset, Besenyszög, tűzoltó
Két autó ütközött össze frontálisan a vasárnapi besenyszögi balesetben
Forrás: Szolnok HTP

Megrázó fotók érkeztek a szeptember 15-én, Besenyszögnél történt balesetről, amelyben két autó frontálisan ütközött. Az esethez a szolnoki hivatásos tűzoltókat riasztották, akik egy embert feszítővágó segítségével emeltek ki az egyik járműből. A baleset helyszínére mentőhelikopter is érkezett.

3. „Megszállták” Szolnok több részét a készenléti rendőrök

A szolnoki Mártírok útja 31. szám alatt is nyomoztak kedden délelőtt a készenlétis rendőrök
Fotó: Mészáros Géza

Szeptember 17-én, a reggeli óráktól kezdődően a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) munkatársai Szolnok több városrészének számos lakóhelyén tartottak házkutatást. Mint kiderült, a rendőrök egy folyamatban lévő ügyben nyomoztak és hajtottak végre elfogásokat.

4. Manipulált tachográf okozta a vesztét a paradicsomot szállító kamionosnak Szolnoknál

Lorry driving on motorway (Digital Enhancement)
Sokba került a manipulált tachográf használata a Szolnoknál lekapcsolt sofőrnek, 1 millió forintra bírságolta a NAV
Fotó: Gettyimages.com / Forrás: Illusztráció

Késésben volt a paradicsomszállítmány leadásával, ez lett a veszte annak a kamionsofőrnek, akit Szolnoknál kapcsoltak le a NAV pénzügyőrei. A mágnessel manipulált tachográf használata rendkívüli módon kockázatos, ezért a sofőrt 1 millió forintra bírságolták.

5. Különös dolgot találtak egy vízen úszó műszer tetején a szolnoki vízügyesek

árvíz kávé
Mérnöki pontossággal ért célba a finom kávé az árvíz tetején
Fotó: Kötivizig

A Közép Tisza vidéki Vízügyi Igazgatóságtól több mint százhatvan kolléga vesz részt a Nyugat-magyarországi árvízi védekezésben. Közülük néhányan a Lajtánál végeznek méréseket. A fárasztó munkában bizony olykor jól esik egy jó kávé. Egy frissítő feketét a szolnoki vízügyesek nagyon találékonyan juttattak el kolléganőjükhöz.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában