Dunai árhullám

2 órája

Drámai pillanatok: életet mentett a szolnoki helikopter az árvíz sújtotta Kisorosziban – videóval

Rendkívül fontos akcióban vett részt az egyik, a dunai árvíznél készenlétben álló forgószárnyas. Szolnoki helikopter mentett életet a vízzel körülvett Kisorosziban!

Mészáros Géza

A hétvégén a Szolnokon települt és a kiáradt Duna menti településeken készenlétben álló H145M típusú helikopter mentett életet, a gép és személyzete segítségével kimentettek a víz fogságában rekedt súlyos beteg embert, akit a forgószárnyassal kórházba szállítottak. Az illetőt azonnali beavatkozással megműtötték, így megmentették az életét is – nyilatkozta az MTI-nek Molnár Csaba, Kisoroszi polgármestere.

helikopter mentett életet
Helikopter mentett életet a vízzel körülvett Kisorosziban
Fotó: Magyar Honvédség

Felkészült személyzet és helikopter mentett életet

Azt már Szalay-Bobroviczky Kristóf honvédelmi miniszter mondta el, hogy a Szolnokon települt MH Kiss József 86. Helikopterdandár szakállománya szombaton egész napos csörlős kiképzést tartott, hogy szükség esetén a lehető legprofibb módon, gyors és összehangolt munkával tudjanak részt venni a forgószárnyas bevetését igénylő árvízvédelmi feladatokban.

Két szolnoki szállítóhelikopter is rendelkezésre áll

Az esetleges személyi mentési feladatokat a jelenleg is készenlétben lévő H145M típusú helikopterekkel tudják végrehajtani, emellett két H225M típusú szállítóhelikopter is mindenkor rendelkezésre áll, melyekkel több tonnányi homokzsák szállítására képesek a katonák a gátak megerősítése érdekében.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában