Szolnok Napja

2024.09.01. 20:00

Rangos díjat vehetett át Kondor Balázs, aki újraálmodta a szolnoki vasutas kultúrát

Kondor Balázsnak oroszlánrésze volt abban, hogy az utóbbi évtizedben a vasutas kultúra megbecsültsége növekedett Szolnokon. Mindezért a város a Szolnokért Emlékérem Arany fokozatával ismerte el.

Rózsa Róbert

Vasárnap este, a szolnoki Aba-Novák Agóra Kulturális Központban tartották a szeptember 1-jei városnapi gálát, melyen a szolnoki önkormányzat rangos elismeréseit adták át. A gálán Szolnokért Emlékérem Arany fokozata díjat kapott Kondor Balázs.

Kondor Balázs, Szolnokért Emlékérem Arany fokozata, díj, vasutas kultúra, MÁV
Kondor Balázs (balra) a rangos Szolnokért Emlékérem Arany fokozata elismerést vehette át Szalay Ferenc polgármestertől a vasárnapi városnapi gálán
Fotó: Nagy Balazs

Kondor Balázsnak vasutas kultúra megőrzése érdekében végzett munkája páratlan. Munkássága kiterjed a jövőre 150. születésnapját ünneplő szolnoki MÁV Férfikórusra, a város napján 2017 óta Szolnokra érkező gőzmozdonyos vonatra, vagy a Szolnoki Vasúti Almáriumra. Utóbbit magángyűjteményének egy részéből a MÁV Zrt. támogatásával rendezte be a szolnoki vasútállomáson.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában