Továbbtanulás

2 órája

Megnyitotta kapuit a Jászsági Szakmaválasztó és Jász-Expo kiállítás

Szeptember 20. és 22. között rendezik meg a Jászsági Gazdasági Napokat Jászberényben. A rendezvény keretében pénteken nyílt meg a Jászsági Szakmaválasztó és Jász-Expo kiállítás Bercsényi Sportcsarnokban.

Illés Anita

Rendhagyó módon rendezik meg idén a Jászsági Gazdasági Napokat, melyen első alkalommal mutatkozik be együtt a Jászsági Szakmaválasztó és a Jász-Expo kiállítás. A gazdasági élet szereplői mellett az oktatási intézmények is fontos szerepet kapnak a vasárnap délutánig tartó rendezvényen. 

Jász-Expo
Szeptember 20. és 22. között rendezik meg a Jászsági Szakmaválasztó és Jász-Expo kiállítást a jászberényi Bercsényi Sportcsarnokban 
Fotó: Pesti József

 Szakmai és szórakoztató programokat is kínál a XII. Jász-Expo és Fesztivált 

Mintegy ötven kiállító, köztük jászsági szakképző intézmények, cégek, vállalkozások várják a pályaválasztás előtt álló diákokat. Már pénteken délelőtt nagy volt a nyüzsgés a Bercsényi Sportcsarnokban, ahová szép számmal érkeztek fiatalok, hogy megismerjék a szakképző intézmények 2025-ben induló képzéseit. Bepillanthattak többek között a fodrász, pincér, szakács, cukrász, hegesztő, gépi és CNC forgácsoló, asztalos, kőműves, kereskedő, gépészeti és mezőgazdasági szakmák rejtelmeibe. 

A Jászság vállalkozásai az általuk kínált munkalehetőségeket, termékeket és szolgáltatásokat mutatják be, így a diákok megismerhetik, hogy a választott képzésekkel helyben milyen munkakörökben tudnak majd elhelyezkedni. Az élményekkel teli interaktív bemutatók mellett a kiállítók tájékoztatókkal, kiadványokkal várták a látogatókat. A Jászsági Gazdasági Napok díszvendége idén Jászberény testvértelepülése Lajosmizse, a szamóca fővárosa. A háromnapos programsorozatot kulturális-, szórakoztató-, gasztronómiai kavalkád és autómentes nap színesíti. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában