Közlekedésbiztonság

2024.09.02. 14:00

Iskolakezdés: a jászkiséri polgárőröknek is becsengettek, kiemelten figyelnek a gyerekekre

A Városvédő Polgárőr Egyesület immár tíz éve kiemelt figyelmet fordít a gyermekek biztonságos közlekedésére. A tanév első napján a polgárőrök is segítették az iskolakezdést Jászkiséren.

Illés Anita

A helyi polgárőrség is készült az iskolakezdésre. – Szeptember 2-án, hétfőn a Jászapáti Rendőrőrs és a jászkiséri Városvédő Polgárőr Egyesület hat fővel biztosította a gyermekek átkelését a Csete Balázs Általános Iskola előtti és a napközinél lévő gyalogátkelőhelynél – számolt be közösségi oldalán Czifra Áron, a városvédő polgárőrség vezetője. 

iskolakezdés
Biztonságosan indult az iskolakezdés Jászkiséren. A városvédő polgárőrök a rendőrséggel együttműködve segítették a közlekedést az általános iskola környékén
Fotó: Czifra Áron Facebook-oldala

Polgárőrök is segítették az iskolakezdést Jászkiséren 

Czifra Áron hozzátette: az elmúlt tíz évben minden tanítási napon teljesítettek szolgálatot a gyalogátkelőhelynél. A 2024/25-ös tanévben is kiemelt figyelmet fordítanak a gyalogosan vagy kerékpárral közlekedő gyermekek biztonságára. A polgárőrök tapasztalata szerint a rendőr vagy polgárőr jelenlétének komoly sebességcsökkentő hatása van a gyalogátkelők környékén.  

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában