Ünnepség

2024.09.08. 17:44

A kormányzóra emlékeztek Kenderesen – galériával

Az eseményen részt vett Horthy Éva és Koltay Gábor filmrendező is. Az emléknapon koszorúzást is tartottak.

Daróczi Erzsébet

Horthy Miklós emléknapot szervezett az önkormányzat a kormányzó nevét viselő alapítvány közreműködésével, a szombati eseményt a Horthy ligetben rendezték meg. Az ünnepség előtt a parkban a Lituus Rézfúvós Együttes adott térzenét. Az emléknapon a családot képviselő Horthy Éva is részt vett, miként Koltay Gábor filmrendező is.

Barabásné Forgács Edit polgármester (balra) és a család nevében Horthy Éva helyezi el az emlékezés koszorúját
Fotó: Daróczi Erzsébet

Az ünnepség kezdetén a Karcagi Kováts Mihály Huszárbandérium tagjai behozták a történelmi zászlókat, majd az ünnepi műsorban közreműködött Molnár Levente Liszt Ferenc-díjas operaénekes és a Fényerő Zenekar.

 

A kormányzóról Barabásné Forgács Edit, Kenderes polgármestere emlékezett meg, majd egy Wass Albert idézettel köszönte meg a jelenlévőknek, hogy ma közösen idézik fel a kormányzó emlékét.  

Ezt követően Palotai Ádám plébániai kormányzó, Kenderes plébánosa és Koncz Tibor, a Nagykunsági Református Egyházmegye esperese osztotta meg gondolatait a jelenlévőkkel. A megemlékezés végén a Karcagi Kováts Mihály Huszárbandérium tagjai kivitték a történelmi zászlókat kivitték, a jelenlévők pedig átvonultak a Horthy kriptához, ahol koszorúzást tartottak. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában