Összefoglaló

2024.09.05. 21:00

Óriási füst csapott fel a szolnoki Kőrösi úton, egy telep gyulladt ki – a nap legfontosabb hírei egy helyen

Összeszedtük a nap legfontosabb híreit.

Szoljon.hu

Galó Tomi néhány hónappal ezelőtt kapta meg a génkezelést. A jászkunsági kötődésű SMA1-es kisfiú, akinek állapota a kezelés hatására szerencsére javul, most újabb nagy fába vágta a fejszéjét: szeptember első munkanapján beült a padba. Galó Tomi iskolás lett.

hírösszefoglaló
Forrás: Szoljon.hu

Hatalmas mennyiségű bálázott hulladék gyulladt ki csütörtök délután a szolnoki Kőrösi úton, ahová a katasztrófavédelem nagy erőkkel vonult ki. Még este is nagy volt a jövés-menés a telepen. A tűzoltóautók ki-be fordultak, a telep munkatársai is ott sürögtek. A levegőben fojtó műanyagszag terjengett.

A Tisza-tó környékének egyes települései fellélegeztek, másokon viszont gond lett amiatt, hogy egy hónapja súlykorlátozást rendeltek el a térségben. A 34-es út mentén lakók életét megkeseríti a megnövekedett kamionforgalom, a helyiek már félnek kimenni az útra, házaik tönkremennek, a 34-es állapota pedig egyre romlik.

Árokba hajtott és felborult egy személyautó szerda délután Kunmadaras és Berekfürdő között. A jármű sofőrje saját erőből ki tudott szállni az utastérből. A tiszafüredi hivatásos tűzoltók kerekeire állították, majd áramtalanították az autót melyből motorolaj és hűtőfolyadék szivárgott.

Próbaemeléssel tesztelték a minap a szakemberek, miszerint megfelelő lesz-e a technika a belvárosi Szentháromság templom új csúcsdíszének a toronyba emeléséhez. A négy hónapja tartó helyreállítási munkálatok közben kiderült, hogy a régi templom nem adja könnyen két évszázados titkát. Darazsak a szolnoki templomtoronyban – ez nehezíti a munkát.

Mintegy hatszáz négyzetméteren kapott lángra a gaz és az avar Szolnokon, a Sashalmi útnál csütörtök délután. A lángokat a szarvasi és a nagykátai hivatásos tűzoltók, valamint az Életjel Mentőcsoport önkéntes tűzoltói fékezték meg.

Hosszú évek óta kiemelten kezeli a szervdonáció témakörét a szolnoki Hetényi Géza Kórház, ezt a törekvést korábban "Életet adó kórház" címmel is elismerték. A témában csütörtökön tudományos értekezést tartottak a szakemberek.

Öt órán belül elfogták a mezőtúri rendőrök azt a férfit, aki az éj leple alatt pénzt lopott egy helyi étteremből. A besurranó tolvaj előállítása példás összefogás eredménye volt a lakosok és a rendőrség között.

Összecsukható sörpadok várakoztak a kenderesi önkormányzat egyik bánhalmai ingatlanában, tán' a következő városi rendezvényre. De volt valaki, aki nem tudott addig várni. A rendőrök augusztus 30-án ugyanis bejelentést kaptak, miszerint a sörpadokat és két asztalt ellopták. A nyomozóknak hamar gyanús lett egy 38 éves férfi.

Több családra való lábbelit is elvitt a jászladányi férfi, akit lopásai miatt bíróság elé állítanának. A tolvaj úgy járt-kelt a településen, mint egy mesebeli alak, egy cipőtündér. A történetnek azonban korántsem mesebeli vége lett.

Vadat gázolt egy személyautó a 3106-os út 14-es kilométerénél, Jászfényszaru külterületén csütörtökön kora reggel. A jászberényi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában