Összefoglaló

2024.09.02. 21:00

Elkezdődött az idei tanév Szolnokon is – a nap legfontosabb hírei egy helyen

Összeszedtük a nap legfontosabb híreit.

Szoljon.hu

A 2024/25-ös tanítási év első napján, hétfőn reggel újra megteltek élettel a vármegyeszékhely tanintézményei. Az idei városi tanévnyitó ünnepségnek a szolnoki a Tiszaparti Római Katolikus Általános Iskola és Gimnázium adott otthont.

hírösszefoglaló
Forrás: Szoljon.hu

Szombatra virradó éjjel kapott lángra több mint ezernyolcszáz szalmabála Jászladány külterületén egy telepen. A tűzoltók és a telep dolgozói a hétvége folyamán felügyelet mellett égették le a bálákat, amely hétfő délelőtt fejeződött be.

Mindösszesen 1,1 milliméter csapadékot észleltek Szolnokon augusztusban. Egy másik csúcsértéket is, méghozzá 25,9 fokos középhőmérsékletet regisztráltak Szolnokon a nyár utolsó hónapjában. A Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság szakemberi szerint mindkét érték példa nélküli. Sorra születtek az időjárási rekordok...

Frontálisan karambolozott két személyautó hétfőn délelőtt Cegléden, a Kossuth Ferenc utcában. A város hivatásos tűzoltói a társhatóságokkal közösen végezték a műszaki mentést. Az egység áramtalanította a járműveket.

Kigyulladt egy mozdony Mezőtúron, a Faragó Bálint utca közelében hétfőn este. A katasztrófavédelmi igazgatóság tájékoztatása szerint a mezőtúri és a szarvasi hivatásos tűzoltókat riasztották a helyszínre. 

Vasárnap este a szolnoki Aba-Novák Agóra Kulturális Központban tartották a szeptember 1-jei városnapi gálát. A hagyományok szerint évente ezen az ünnepségen derül ki, hogy kik kapták Szolnok legrangosabb elismeréseit.

Nem sokáig örülhetett zsákmányának az az újszászi férfi, akit a helyi rendőr fülelt le egy lopott járművel. A szemfüles járőrnek köszönhetően a sértett a bejelentését követő egy óra múlva visszakapta az elvitt biciklijét. 

Csillogó szemekkel, érdeklődve hallgatták a gyerekek a beszélgetést, a beszámolót Hajdu Dorina hadnagy izgalmas életútjáról a szolnoki KultúrPincében. A közel egy órás esemény meglehetősen interaktívra sikerült, Hajdu Dorina hadnagy készséggel és közérthetően mesélt nem mindennapi hivatásáról.

Egy bölcsőde önkormányzati fenntartásba került, egy pedig a későbbiekben épül Mezőtúron, így jelentősen bővül a férőhelyek száma a városban. A cél a nagyobb átláthatóság, és a nevelés folytonossága az önkormányzati bölcsődék és óvodák között.

Az NHSZ-Szolnoki Olajbányász felbontotta Jalen Jackson szerződését, miután az amerikai légiós nem győzte meg a szakmai stábot a próbaideje alatt. Jackson három edzőmeccsen szerepelt a piros-feketékkel.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában