Összefoglaló

2 órája

Látványos rendőrségi roadshow-t tartott a rendőrség Karcagon – a nap legfontosabb hírei egy helyen

Összeszedtük a nap legfontosabb híreit.

Szoljon.hu

Művészettörténeti kuriózum Szolnokon! A híres festő, Chiovini Ferenc egy, a mesterséges intelligenciával megalkotott freskóját mutatta be csütörtökön a szolnoki Damjanich János Múzeumban a jeles alkotó dédunokája, dr. habil. Hatvani István Gábor, a Chiovini-hagyaték gondozója és Szebenyi Nándor muzeológus, a közgyűjtemény művészettörténeti osztályának vezetője. Íme, a művészeti szenzáció részletei!

Forrás: Szoljon.hu

Látványos rendőrségi roadshow-t tartott a Rendőrségi Oktatási és Kiképző Központ és a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság csütörtökön a Szentannai Sámuel Református Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégiumban.

Újabb mérföldkőhöz érkezett a Petőfi Sándor Művelődési Ház és Könyvtár korszerűsítése. A napokban ugyanis elkezdődött a lift kialakítása, mely a látogatók könnyebb, akadálymentes közlekedését segíti majd az épületben.

A Szolnoki Törvényszéken a napokban folytatódott annak a húsz esztendős mezőtúri fiatalembernek a büntetőügye, akit a bizonyítási eljáráson két tényállással is vádolnak.

Mint arról korábban beszámoltunk, folyamatosan romlik a Tiszapüspöki templom és plébánia állapota. A toronyba ugyanis denevér és számtalan galam költözött, de már nem sokáig tekinthetik lakhelyüknek a műemlékvédelem alatt álló épületet.

Munkaülésen tárgyalt a térséget érintő aktualitásokról a Tisza-tavi Turisztikai Kerekasztal.

A Trabant iránti szerelem több évtizede tart már a kisújszállási Sándor Ferencnél, akinek a városban márka-autókereskedése és szerelőműhelye van. Azt vallja, hogy a kétüteműek szerelése olyan, mint a biciklizés, nem lehet elfelejteni, egy negyvenéves autó restaurálásával újra fellobbant nála a Trabant-szerelem. Már saját autót is vett, most azt szereli.

Leendő szolnoki vízügyi technikusok is csatlakoztak az árvíz elleni védekezéshez. A szolnoki diákok segítettek, két nap alatt több ezer homokzsákot töltöttek meg a Szentendrei-szigeten. Élménybeszámolóra kértük őket, miután hazatértek.

Egy szeptemberi éjszakán az éj leple alatt jutott be áldozata otthonába egy kenderesi férfi. Az idős férfi az ajtó nyílására ébredt, a betörő rátámadt, majd szekrényéből több mint 200 ezer forinttal távozott. Nem ez volt az első betöréses lopás Tiszaörs területén. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában