Összefoglaló

2 órája

Gólyafészektorony, lila séta, Győrfi Pál Jászberényben – a nap legfontosabb hírei egy helyen

Összeszedtük a nap legfontosabb híreit.

Szoljon.hu

– Közös felelősségünk, hogy átadjuk az őseinktől örökölt hagyományokat a fiatalabb generációknak. Ebben rejlik a magyarság megmaradásának záloga, hiszen gyökerek nélkül elveszünk – vallja Kocsán László. A Jászberényi Hagyományőrző Együttes alapítója, művészeti vezetője a közelmúltban Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetésben részesült

Forrás: Szoljon.hu

Szombaton az „Őszindító az Erzsébet-ligetben” program keretében adott nagysikerű koncertet Rúzsa Magdi a Karcag Kincse Művészeti és Konferencia Központ nagyszínpadán. Az énekesnőt hatalmas rajongótábor várta.

Vasárnap délután egy időben kigyulladt egy személyautó és egy tehergépkocsi utastere Tiszaföldváron, a Kossuth Lajos úton. Az egységek több vízsugárral megakadályozták a tűz továbbterjedését, majd eloltották a lángokat.

Őszindító az Erzsébet-ligetben címmel vidám gyermek programot rendezett a karcagi Déryné Kulturális Központ az Akácliget Gyógy- és Strandfürdőben. A kicsiket és szüleiket kézműves foglalkozások, óriásbuborék-show és a Kiskalász zenekar koncertje várta.

Az európai autómentes nap alkalmából szerveztek biciklizést a vármegyeszékhelyen vasárnap. A szervezők a tekerés mellett a megállókon érdekességekkel is készültek a résztvevőknek.

Szakma és továbbtanulás jegyében rendezték meg ezen a hétvégén a Jászsági Gazdasági Napokat Jászberényben. A rendezvény keretében idén első alkalommal mutatkozott be együtt az V. Jászsági Szakmaválasztó, valamint a XII. Jász-Expo és Fesztivál. Az eseményen Győrfi Pállal is szelfizhettek a jászsági fiatalok.

A demencia világszerte egyre több embert érint, népbetegségnek számít. Az Alzheimer világnaphoz kapcsolódva a jászberényi Szent Ferenc Egyesített Szociális Intézmény közös sétát szervezett, hogy felhívja a figyelmet a rettegett betegségre.

Új látványossággal bővült a jászapáti Horváth Bölcsőde udvara. Egy régi kéményből gólyafészektornyot alakítottak ki, ahol új otthonra lelhetnek majd a hosszú lábú, védett madarak.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában