Boldogság

2024.09.06. 06:55

Gyönyörű hármas ikrek aranyozzák be a szolnoki család életét – galériával

Gyerekként ikertestvérről ábrándozott, felnőttként hármas ikreknek adott életet dr. Tornyi Zsuzsanna. A babák szépen cseperednek szolnoki otthonukban, szüleik oltalma alatt.

Rózsa Róbert

 „Van itt még valaki” – mondta az orvos az ultrahangfelvételek láttán. „Hol?!” – jött a válasz dr. Tornyi Zsuzsannától. A szolnoki asszony meglepettsége persze érthető volt. Zsuzsanna annak idején így tudta meg, hogy hármas ikreket vár, és percek alatt válik majd nagycsaládos anyukává. Ez így is történt, egész pontosan június 3-án, 8.18 és 8.20 között. Legelőbb Johanna nevű lánya született meg, akit húga, Liza követett, majd öccsük, Mátyás.

hármas ikrek, Szolnok, ikrek, gyerekek, baba, Johanna, Liza, Mátyás
Hármas ikreknek adott életet a szolnoki dr. Tornyi Zsuzsanna. Férje, Greilich Imre (balra) becsülettel kiveszi a részét a gyerekek gondozásából. A családot Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere is köszöntötte
Fotó: Mészáros János

Szépen cseperednek a szolnoki hármas ikrek

– Benne volt a pakliban, hogy többen lesznek, és eleinte úgy is tudtuk, hogy ikreket várunk. Aztán egy ultrahangból derült ki, hogy hárman lesznek – mesélte Zsuzsanna. Őt és családját csütörtökön, szolnoki otthonukban látogattuk meg.

Mint a boldog édesanya mesélte, kislányként, a két Lotti olvasása közben maga is ábrándozott egy ikertestvérről. De minthogy nem volt, gondolta, hátha ikerlányai születnek. Ez pedig olyannyira beteljesült, hogy Johanna és Liza egypetéjűek. Hogy végül hármas ikrei lesznek, azt álmában sem gondolta.

hármas ikrek, Szolnok, ikrek, gyerekek, baba, Johanna, Liza, Mátyás
Régi vágya vált valóra dr. Tornyi Zsuzsannának: ikerlányai születtek
Fotó: Mészáros János

Jól viselte a várandósságot Zsuzsanna

Férjével, Imrével egyébként még munkatársként ismerkedtek meg, amelyből szerelem, majd házasság lett. A várandósságot Zsuzsanna a maga és párja értékelése szerint is jól viselte. A három magzattal együtt is igyekezett aktív maradni, sokat sétált. Így összességében nem volt nagy teher számára a várandósság. Bár, mint mondta, összehasonlítási alapja nincs, a picik az első gyerekek a családjukban.

Mint megtudtuk, Johanna, Liza és Matyi császármetszéssel születtek, összesen nyomtak öt kilogrammot. A szokásosnál többet töltöttek a kórházban, de a szülőknek legalább az ottani szakemberek támogatásával volt lehetőségük begyakorolni az oly’ fontos mozdulatokat, mint például a pelenkázás.

Imre, a férj mindenben segít

– Mindent megpróbálunk együtt megoldani. Most erről szólnak az éjszakák és a nappalok is – mondta el Imre, aki becsülettel kiveszi a részét a gyerkőcök körüli teendőkből.

– A kritikus időszak kettőtől hat óráig tart. Ekkor Imre dolgozik, egyedül vagyok a babákkal. Ha mondjuk van egy etetés közötte, az kemény tud lenni – mondta el Zsuzsanna. Utóbbi nem is csoda: a három kicsi megetetése több órára is elnyúlhat.

hármas ikrek, Szolnok, ikrek, gyerekek, baba, Johanna, Liza, Mátyás
Dió, a család kutyája sem féltékeny. Örömmel vette az új jövevényeket
Fotó: Mészáros János

– Napról-napra nőnek, erősödnek. Az alvásuk változó, de jó evőnek számítanak – emelte ki az apuka.

És hogy miként bírják? Mint Zsuzsanna fogalmazott, nagy a feladat, kitölti az egész napjukat, és ő maga éjszakára nagyon elfárad. De még ennél is nagyobb boldogságot jelentenek számára gyermekei, reggelre így minden nehézséget maga mögött tud hagyni.

És szerencsére nincsenek egyedül. Az önkormányzat gondozókat biztosított számukra, és a nagyszülők is segít a kis – pontosabban: nagy – családot.

Felköszöntötte a családot a polgármester

Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere adta át a város minden szolnoki újszülöttnek járó ajándékait a hármas ikreknek csütörtökön. A csomagokban játékok, takarók lapultak, és nem maradt ki a valóban létszükségletű pelenkacsomag sem. A városvezető a vármegyeszékhely nevében köszöntötte a családot és a gyerekeket.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában