Vakcina

2024.09.07. 11:32

Kijelölték az eboltási időpontokat Jászárokszálláson

Hamarosan kezdődik az ebek veszettség elleni oltása Jászárokszálláson. Bírságra számíthat az a kutyatulajdonos, aki elmulasztja törvényi kötelezettségét. Az eboltás díjköteles, hatezer forintba kerül.

Illés Anita

Rendelet írtja elő a három hónaposnál idősebb ebek veszettség elleni kötelező védőoltását és féreghajtását. Jászárokszálláson szeptember 9-én, hétfőn reggel 7 és 9 óra között a sportpályával szemben lévő területen, 13-tól 15 óráig pedig az Operatív 2000 Kft. parkolójánál lesz az eboltás – olvasható a város honlapján közzétett tájékoztatóban. 

eboltás
Több helyszínen szerveznek eboltást Jászárokszálláson
Fotó: Shutterstock.com / Forrás: Illusztráció

Hatezer forintba kerül az eboltás

Szeptember 11-én, szerdán 13 órától 16 óráig a Faragó malomnál várják oltásra a felelős gazdikat és kutyusaikat. A pótoltást szeptember 14-én, szombaton reggel 7 órától 9 óráig tartják a polgármesteri hivatal udvarán. Felhívják a lakosok figyelmét arra, hogy az oltás a Magyar Állatorvosi Kamara határozata alapján díjköteles, hatezer forintba kerül. Az oltatlanul maradt ebek tulajdonosait a pótoltás befejezése után a járási főállatorvos bírság megfizetésére kötelezi, amelynek összege minimum harmincezer forint. 


 


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában