Jászkunság

2 órája

Drograzzia, inkasszó, tömeges megbetegedések – ezek voltak az elmúlt hét legjei

Zárolták a tiszatenyői önkormányzat számláját, napokig fogolyként tartottak és próbáltak megrontani egy nőt Jászkiséren – többek között ezek is szerepeltek az elmúlt hét legolvasottabb hírei között.

Szoljon.hu

1. Különös helyeken rejtegették a drogot: egy lovász és egy szerető is nyakig benne volt

drograzzia
Sikerrel járt a drograzzia Tiszaföldváron és Szolnokon
Forrás:  Police.hu

Egy lovásznál és egy díler szeretőjénél bukkantak nagy mennyiségű kábítószerre a rendőrök. A minapi drograzzia során Szolnokon és Tiszaföldváron számoltak fel egy hálózatot. Hét embert fogtak el és közel 100 millió forintot foglaltak le.

2. Furcsa zajra ébredtek egy jászberényi társasház lakói

Horgászfelszerelésekkel a csomagtartójában bukott le a jászberényi férfi
Forrás: Police.hu

Szeptember 24-én éjfélkor szokatlan zajra ébredtek az egyik jászberényi társasház lakói. Egy férfit értek tetten, aki több pincét is feltört, majd a lopott holmikkal a kezében beült egy kocsiba és elmenekült. A jászberényi rendőrök pár óra múlva állították meg a keresett járművet, majd a sofőrt és három utasát is előállították.

3. Zárolták az önkormányzat számláját – nem tudják, mi lesz így a településsel

Egyebek mellett emiatt a félkész sportöltöző miatt indult az adósságrendezési eljárás Tiszatenyőn még 2020-ban. A Magyar Államkincstár 20 millió forintot követel vissza az el nem készült beruházás miatt
Fotó: Mészáros János

Bár Tiszatenyőn úgy gondolták, a 2022-ben lezárult adósságrendezési eljárás keretében kifizették a korábbi ciklusban be nem fejezett beruházások miatt keletkezett adósságokat, a Magyar Államkincstár utólag mégis 20 millió forintot követelt a településtől, melyet be is hajtott. Az inkasszó miatt ismét nehéz helyzetbe került a település.

4. Tömegek az orvosi rendelőkben: ezért betegek most nagyon sokan

NB Hoksári oltás (4 of 8)
Dr. Hoksári László szolnoki háziorvos szerint a tömeges megbetegedés oka többféle kórokozó együttes jelenléte lehet.A krónikus betegeknek érdemes elővenni a maszkokat,  és hamarosan beadatni az influenza és a tüdőgyulladás elleni vakcinát is
Fotó: Nagy Balázs

Láz, köhögés, orrfolyás, gyengeség – leginkább ilyen tünetekkel érkeznek a betegek a napokban a vármegye orvosi rendelőibe. A tömeges megbetegedés oka nem csak a covid és a szamárköhögés mostanság, de az ilyenkor szokásos őszi kórokozók is támadnak már.

5. Borzalmas erőszak Jászkiséren: napokig fogolyként tartottak és próbáltak megrontani egy nőt

Arrested,Man,In,Handcuffs,With,Hands,Behind,Back
Fotó: Shutterstock.com / Forrás: Illusztráció

Két napig a borzalmak házának foglya volt egy püspökladányi nő a Jászságban. A nőt az erőszak Jászkiséren érte, ahol fogolyként tartották, miközben több százezer forinttól fosztották meg, verték és kis híján meg is erőszakolták.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában