Esemény

2024.09.26. 09:30

Idén a Tiszai Hal Napjához csatlakozik a Civil Kavalkád

A hagyományokkal ellentétben, nem a Szolnok napi programsorozatban szerepelnek. A Civil Kavalkád ebben az esztendőben a Tiszai Hal Napján várja az érdeklődőket. A témával kapcsolatban tartott rövid sajtótájékoztatót a Civil Tanács szerdán, a városháza jegyzői tárgyalójában.

Kocsis-Szabó Lilla Laura

– A Civil Kavalkádra azok a civil szervezetek kaptak meghívást, amelyek a város civil stratégiája alapján alakuló kerekasztalokba szerveződnek – kezdte dr. Nagyné Varga Ilona, a Civil Tanács elnöke. Hozzátette, az eseményen több, mint 30 szervezet 100 tagja vesz részt.

civil kavalkád
A Civil Kavalkád idén a Tiszai Hal Napjának programjaihoz csatlakozik
Fotó: Mészáros János

– A rendezvény lényege, hogy a szervezetek találkozzanak egymással, valamint nem titkolt cél, hogy a lakosság számára is bemutatkozzanak. Sőt, akár új tagokat toborozzanak – fogalmazott az elnök.

Arról szintén beszámolt, hogy a szervezésben az önkormányzat a Civil Tanács fő partnere. 

Közösen hozták azt a döntést, hogy a Civil Kavalkád idén a Tiszai Hal Napjának kísérő programja legyen, a Tisza Parkban.

Ejtőernyő hajtogatás és érzékenyítő programok is várják az érdeklődőket

A szervezetek közül néhányan ízelítőt adtak abból, hogy mivel készülnek az eseményre. A Vakok és Gyengénlátók Jász-Nagykun Szolnok Megyei Egyesületének elnöke, Pesti Zoltánné elárulta, ők az érzékenyítést helyezik fókuszba a Civil Kavalkádon.

– Várjuk azokat az önként jelentkezőket, akik szemtakaró viselésével egy kísérő személy segítségével járják végig az eseményt. Ezzel szeretnénk megmutatni, milyen élmény ad egy ilyen rendezvény egy látássérült ember számára – sorolta Pesti Zoltánné.

Az Én Is Vagyok Mozgássérült Generációk Érdekvédelmi Egyesülete szintén az érzékenyítést tűzte ki célul.

– Nálunk arra lesz lehetőség, hogy különböző felületeken haladjanak kerekesszékkel a vállalkozó szelleműek. Így kipróbálhatják, milyen a kavicson, beton felületen, vagy füvön mozogni – mondta Fehérváry Tünde, az egyesület elnöke.

Az Ejtőernyősök Szolnoki Szervezetének elnöke, Szabovik Zoltán szintén érdekes programot kínált.

– Egyebek mellett ejtőernyő hajtogatással próbálkozhatnak az érdeklődők, illetve egy új típusú ernyő felpróbálására is lehetőség nyílik – magyarázta Szabovik Zoltán.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában