Ne feledd! Nap

2024.09.12. 12:30

Jánoshidára érkezik hamarosan az Alzheimer autó, ingyenes demenciaszűrést, tanácsadást tartanak

Folytatódik a Feledhetetlen Alapítvány Ne feledd! nap országjáró programsorozata. A Tegyük közüggyé a demenciát! kampány keretében szeptember 14-én Alzheimer autó gördül be Jánoshidára, ahol a szakemberek ingyenes demenciaszűréssel, tanácsadással várják az érdeklődőket. A program ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Illés Anita

A Feledhetetlen Alapítvány a Tegyük közüggyé a demenciát! kampány keretében a Nem vagy egyedül! támogatói kör memóriaköveteivel idén tavasszal indította el Miskolcról a Ne feledd! Nap országjáró programsorozatot, aminek következő állomása szeptember 14-én Jánoshida lesz – tájékoztatott sajtóközleményben a Feledhetetlen Alapítvány. Szeptember 14-én Alzheimer autó érkezik a településre. 

Alzheimer autó, idős sofőr
Fotó: Illusztráció / Forrás:  Shutterstock.com

Szeptemberben folytatja útját az Alzheimer autó

Ezen a napon 9 órától 15 óráig a Szent Norbert Idősek Klubjában ingyenes memóriaméréssel, demenciaszűréssel és gondozási tanácsadással várják az előzetesen regisztrált érdeklődőket. A program célja: általános szív-érrendszeri, érzékszervi és memória méréssel felhívja a figyelmet a megelőzés lehetőségeire, a magas rizikócsoportba tartozóknak lehetőséget biztosít a demenciaszűrésre, valamint az érintett családoknak mentális és gyakorlati gondozási segítséget ad.

Az Alzheimer autó a memóriaméréshez, demenciaszűréshez szükséges egészségügyi eszközöket és a gyakorlati, gondozáshoz szükséges felszerelést és demonstrációs eszközöket és az alapítvány munkatársait szállítja a településre. A program támogatók segítségével valósul meg. Lebonyolítói az alapítvány munkatársai mellett a Nem vagy egyedül! Támogatói Kör memóriakövetei.

A szűrőnapon való részvétel térítésmentes, de regisztrációköteles. Jelentkezni a 06-20-852-88-33-as telefonszámon lehet hétköznap 8 és 16 óra között. Az érdeklődőknek jelezni kell, hogy szűrést és/vagy gondozási, lelki tanácsadást szeretnének igénybe venni. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában