Vért gyűjtenek neki

2 órája

Még nincs túl a nehezén: ez vár a szörnyű balesetben megégett fiatalemberre

A tizenhét éves abonyi fiatal a közelmúltban szenvedett életveszélyes égési sérüléseket. Akkor azonnal elkezdtek vért gyűjteni számára. Mára jobban van, de még nincs túl a nehezén.

Kocsis-Szabó Lilla Laura

– Az édesapjától tudjuk, hogy Ádám legutóbbi, pénteki műtétje sikerült. Hétvégén jobb volt az állapota, mint az ezt megelőző pénteken. Megszűnt a tüdőgyulladása és a veseelégtelensége is – fogalmazott Lőrinczy Veronika, Abony önkormányzatának sajtóreferense. 

Van remény a balesetben súlyosan megégett Brenyó Ádám számára, de még nincs túl a nehezén
Fotó: Facebook.com / Abony város hivatalos oldala

Hozzátette, a fiatalember egészségi állapota biztató, de a Bethesda Gyermekkórház sebész orvosa szerint még három műtét biztosan kell, hogy mindenki fellélegezhessen.

Nagyon hálásak a segítségért

– Ádám családja nagyon hálás mindenkinek aki eddig segített és a jövőben is fog. Sokat jelent nekik ez a támogatás és összefogás ezekben a nehéz időkben – fogalmazott Lőrinczy Veronika.

Emellett az orvosi csapatnak is rendkívül hálásak akik komoly műgonddal és hozzáértéssel végzik a beavatkozásokat illetve folyamatosan felügyelik Ádám állapotát.

A fiatalember számára még mindig gyűjtenek vért, egy helyi cég szerdán retro véradást szervez, ahol szintén Brenyó Ádámon segíthetnek a jelentkezők.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában