Önkormányzati ülés

2024.08.17. 10:00

Díjátadással ünnepelték az államalapítást Karcagon – galériával

Az ünnepségen az új kenyeret Koncz Tibor, a Nagykunsági Egyházmegye esperese áldotta meg, amit aztán Veress Zoltán plébános, címzetes esperes szentelt meg.

Daróczi Erzsébet

Augusztus 16-án délután az államalapítás és államalapító Szent István királyunk emlékére rendezett ünnepi ünnepségsorozat az országzászló felvonással vette kezdetét a Kossuth téren, melyen A Kováts Mihály Huszárbandérium huszárjai is közreműködtek. Az országzászló felhúzása után a Városházán rendezett ünnepi önkormányzati ülésen Szepesi Tibor polgármester köszöntötte a megjelenteket, majd Hubai Imre, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Közgyűlés elnöke ünnepi gondolatai következtek.

ünnepség
Számos elismerést átadtak a pénteki önkormányzati ülésen
Fotó: Daróczi Erzsébet

A Karcagi Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola tanárainak műsora után Szepesi Tibortól a Nagykunság, valamint Kisújszállás érdekében végzett kiemelkedő tevékenységéért Nagykunságért díjat vehetett át Kecze István polgármester. A díjazottat F. Kovács Sándor országgyűlési képviselő, a Kunszövetség elnöke egy ezüst végű nyílvesszővel köszöntött.

A képviselő-testület Pánti Ildikó Annának, a város lakossága érdekében több évtizeden keresztül végzett tevékenységéért Díszpolgári Címet adományozott. Pro Urbe díjban részesült Sári Kovács Szilvia alpolgármester és Szentesi Lajos, a Karcagi Református Egyházközség főgondnoka is.

A testület Csillag Barnabásnak, a Karcagi Zsidó Hitközség elnökének Karcagért Emlékérmet adományozott.

Dr. Kasuba Jánosné könyvtáros-tanár Karcagért Emlékérmet vett át, dr. Sütő Mihályné nyugdíjas pedagógus Karitatív tevékenységért díjat, ugyanezt vette át a város és intézményei támogatása érdekében végzett jelentős szerepéért a Kátai MediSong Kórus. A díjat Kátainé Nyakó Edit kórusvezető vette át, a kórus tagjainak jelenlétében.

Agócs Lászlóné részére a testület a közigazgatása érdekében végzett tevékenységéért Karcag Város Közszolgálatáért Díjat adományozott.

Az új kenyeret Koncz Tibor, a Nagykunsági Egyházmegye esperese áldotta meg, amit aztán Veress Zoltán plébános, címzetes esperes szentelt meg.

A díjak átadása után a Szózat eléneklésével ért véget az ünnepi önkormányzati ülés.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában