Programkavalkád

2024.08.11. 19:00

Nagy sikerű Túri Vásárral zárult az ArTúr Fesztivál – galériával, videóval

Vasárnap rendezték meg a XXXII. Túri Vásárt Mezőtúron. A programkavalkád a vásári forgatag rengeteg látogatót vonzott a városba. Ezzel zárult le a négy napos programsorozat, a mezőtúri ArTúr Fesztivál.

Rimóczi Ágnes

Csütörtök óta számos programlehetőséggel csalogatta az érdeklődőket a mezőtúri ArTúr Fesztivál. Ezt zárta le a Túri Vásár.

A Túri Vásár immár harminckettedik alkalommal aratott nagy sikert Mezőtúron. A vasárnapi vásári forgataggal zárult a négy napos fesztivál
Fotó: Mészáros János

Kulturális, sport és gasztroprogramok több helyszínen kínáltak szórakozási lehetőséget az alföldi városban. Szombaton megrendezték a Túri Kupa Utcai Futóversenyt a Takács-tanyán pedig nyilvános bronzöntést tartottak. Közben számos helyszínen koncertek, zenés események zajlottak.

Utcákon átívelt a Túri Vásár

Vasárnap, a fesztivál zárásaként, rendezték meg a Túri Vásárt. Már kora délelőttől szinte hömpölygött a tömeg az vásártérré alakított utcákon, a vásári forgatagban az árusok kínálták portékáikat, a látogatók pedig ízlésük szerint válogattak. Volt mazsorettbemutató, a Szabadság téren nyitva állt a Mesterségek Tere, ahol népi bútorfestő, kádár, fazekas, csipkeverő, hímző és gyöngyfűző alkotók bemutatóit lehetett megtekinteni. Ezen a napon a város összes múzeuma és gyűjteménye látogatható volt. S még a városháza tornyába is fel lehetett menni, illetve tárlatvezetés keretében meg lehetett tekinteni az épületben található várostörténeti kiállítást. Az estig tartó színpadi produkciók végén tűzijáték zárta a napot.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában