Szolnok

2024.08.23. 13:55

Lélegzetelállító víz alatti felvételek érkeztek a török kori híd maradványairól – videóval

Bámulatos víz alatti videót készített Hajdú Tamás, a Madárfigyelő Szolnok Természetvédelmi Egyesület elnöke a Tisza szolnoki szakaszán. Az alacsony vízállás miatt ismét előbukkant török kori híd maradványai is feltűnnek a felvételen.

Kocsis-Szabó Lilla Laura

– Honnan jött az ötlet? Halakat is filmezek mostanában, főként a Szolnok közeli vizeket veszem célba – kezdte Hajdú Tamás. Hozzátette: úgy gondolta, hogy ne csak a fövenyen úszkáló halak szerepeljenek a videóban, így egy titokzatos közegben, a Tiszából nemrég ismét előbukkant török kori híd maradványainál készít pár felvételt.

török kori híd,Tisza,videó
A halak rutinosan kerülgetik a török kori híd cölöpjeinek maradványait
Forrás: Madárfigyelő Szolnok Természetvédelmi Egyesület

Ihletet adtak a török kori híd maradványai

– Az elmúlt napokban tapasztalt alacsony vízállás miatt a török kori híd víz felszín feletti és alatti maradványai remek környezetnek bizonyultak – árulta el hírportálunknak a Madárfigyelő Szolnok Természetvédelmi Egyesület vezetője.

Egyúttal azt is elárulta, a filmezéshez GoPro kamerákat használ. A török kori híd maradványai között úszkáló halakról huszonnégy percnyi felvételt forgatott, az utómunkával három órát töltött.

Csodálatos felvételekben gyönyörködhetünk

Az eredményt, a kisfilmet elnézve kijelenthetjük: megérte a munka, lélegzetelállító víz alatti felvételekben gyönyörkedhetünk!

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában