Összefogás

2024.08.10. 17:00

Jótékony célt szolgál a Tiszazugi motoros túra

Újra életre keltik az évtizedes hagyományt Tiszaföldváron. Ismét Tiszazugi motoros túrát szerveznek augusztus 20-ra. A napokban promóciós fotózást tartottak a város főterén.

Pakainé Pusztai Nóra

– Tíz éve volt utoljára Tiszazugi motoros túra, idén adománygyűjtéssel kötötték össze. Megtiszteltetésnek vettem, hogy felkértek arra, legyen a fővédnök. Örömmel elvállaltam a feladatot – mondta Czampel László, Tiszaföldvár legerősebb embere.

Tiszazugi motoros túra
Promóciós fotózással népszerűsítik a Tiszazugi motoros túrát Tiszaföldváron
Fotó: Tömöközi Károly

Több mint 20 éves álma vált valóra, amikor tavaly ősszel megszerezte nagy motorra a jogosítványt és vásárolt is magának egy sporttúra motort, szívesen csatlakozik családi, baráti találkozókhoz, nem volt tehát kérdés, hogy a tiszazugi motoros túrán is részt vesz majd.

Dobróka Andrástól, a Tiszaföldvári Városi Művelődési Ház vezetőjétől megtudtuk, az első motoros túrát 2004-ben szervezték először. 

– Az első Földvárak találkozóján Lovász Imre motorszerelő és motoros ötlete nyomán szerveződött az első túra. 10 éven át volt hagyománya a rendezvénynek, majd ezután elmaradtak az alkalmak – mondta Dobróka András.

Összefogásra buzdít a Tiszazugi motoros túra

Idén kitalálták, hogy ismét megszervezik, sőt jótékony céllal gondolták újra a túrát. A tavaly nyáron súlyosan megsérült tiszaföldvári Matúz Balázs javára helyeznek ki gyűjtőládát. A fiatalember felépülésének útját segítenék az összegyűlt összeggel.

– Fontosnak tartottuk, hogy érezze, vele vagyunk és támogatjuk. Oldalkocsis motorkerékpárt is keresünk, hátha el tudna minket kísérni a túrára – emelte ki az újabb ötletet a szervező.

Czampel Lászlót, Tiszaföldvár legerősebb emberét választották fővédnöknek
Fotó: Tömöközi Károly

A menet augusztus 20-án 15 órakor indul a Tiszaföldvár főteréről. A Tiszaföldvári Polgárőr Egyesület 5 motorral biztosítja a haladást. 

– Nem szükséges a regisztráció, nem is az a fontos, hogy mennyien leszünk, hanem inkább, hogy, aki eljön, jól érezze magát – hangsúlyozta.

Az útvonal: Tiszaföldvár-Kunszentmárton-Cserkeszőlő-Cibakháza-Tiszaföldvár. A tervek szerint egy-két helyen meg is állnak majd.

– Érkzéskor a földvári augusztus 20-i programokba csöppenünk bele. A sztárfellépők koncertjét, diszkó és tűzijáték követi – sorolta.

A napokban promóciós fotózást tartottak, hogy még többek érdeklődését felkeltsék az újragondolt Tiszazugi motoros túrákra.

Az évek alatt bejárták a Tiszazugot

A megszervezett 10 alkalmon legkevesebb 30, legtöbb 150 motoros vett részt.  Az útvonal mindig változott, más-más irányba járták be a Tiszazugot.

– Volt, hogy komppal keltünk át a Tiszán, volt, hogy megálltunk fagyizni Cserkében – emlékezett vissza Dobróka András. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában