Megmérettetés

2024.08.07. 16:00

Tiszaföldvári fogathajtó verseny: Jászapátira került a vándorserleg - galériával

Arcfestéssel, csillámtetoválással, retro játékokkal készültek a szervezők a gyerekeknek. Mindeközben összesen közel hetven induló állt rajtvonal mögé a tiszaföldvári fogathajtó versenyen.

Pakainé Pusztai Nóra

Hat kategóriában hatvannyolc induló vett részt az idei tiszaföldvári fogathajtó versenyen, ami egyben a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei és a Dél-Kelet-Magyarországi Regionális Fogathajtó Bajnokságnak is pontszerző fordulója volt.

Tiszaföldvári fogathajtó verseny
Összesen hat kategóriában álltak rajtvonalhoz a tiszaföldvári fogathajtó verseny résztvevői
Forrás: Herczeg Zsolt közösségi oldala

– Remek napsütéses időben, baráti légkörben, kellemes hangulatú versenynap volt. A tavaly alapított Földvár Kupa vándorserleget 1 évig a Jászapátiban élő Kovács István őrizheti

 – fogalmazott Tóth Flóra, az egyik szervező.

A lovaspályára kilátogatókat színes vásári forgatag fogadta, a „gyermeksarokban” ingyenes arcfestés, csillámtetoválás, hajfonás és retro játékok várták az érdeklődőket. A Tiszaföldvári  Lovasklub Sportegyesület több mint két és fél millió forintot nyert a programok lebonyolítására. A szervezet a pályázati forrásból lovassporthoz szükséges eszközöket, felszereléseket illetve „pusztabuszt” vásárolt.

– Az egész napos versenyen szenzációs hajtásokat, izgalmas versenyt láthattak a kilátogató nézők – írta a rendezvényről közösségi oldalán Herczeg Zsolt országgyűlési képviselő. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában