Lista

2024.08.26. 09:00

Taroltak az apadó Tiszáról készült képek és videók – ezek voltak az elmúlt hét legjei

Újra előbukkant a Tiszában rejtőző, titokzatos maradvány, kimagasló szakmai felkészültsége elismeréseként vehetett át vármegyei pedagógiai díjat Sósné Baráth Erika – többek között ezek is szerepeltek az elmúlt hét legolvasottabb hírei között.

Szoljon.hu

1. Újra előbukkant a Tiszában rejtőző, titokzatos maradvány – galériával, videóval

Tisza
Egyre inkább felsejlenek az egykori török kori fahíd elemei a folyó mentetleni oldalánál
Fotó: Nagy Balázs

A hosszan tartó csapadékhiány és csillapíthatatlan kánikula eredményeként tovább csökken folyóink vízszintje. Még az általában a Tiszában rejtőző, történelmi jelentőségű török kori híd maradványai is előbukkantak a belvárosi híd mellett.

2. Rendkívüli aszály tombol: van, ahol átgyalogolható a Tisza – galériával, videóval

A Tisza alacsony vízállása Vezsenynél is szemet gyönyörködtető homokszigeteket hozott létre
Fotó: Mészáros János

Ismét rendkívül alacsony a szőke folyó a Közép-Tisza vidékén, van, ahol lényegében átjárható a meder. Ezt persze nem szabad megpróbálni, hírportálunk segítségével azonban rendkívül látványos videót, illetve képeket láthatnak a rendkívüli aszály, az alacsony vízállás miatt Vezsenynél szinte félig kiszáradt Tiszáról.

3. Légiparádé nem, gumikacsa verseny viszont lesz Szolnokon – íme, az ünnepi programok!

Gumikacsa verseny Szolnokon
Fotó: Mészáros János

Számos szolnoki helyszínen tartottak augusztus 20-án programot, mindenki megtalálhatta, ami számára kedves. Idén ismét szerveztek többek között gumikacsa versenyt is. Cikkünkben az államalapítás ünnepének programjait szedtük össze.

4. Kimagasló szakmai felkészültsége elismeréseként vehetett át vármegyei pedagógiai díjat

Sósné Baráth Erika, a Jászboldogházai Mesevár Óvoda és Bölcsőde óvodapedagógusa vette át a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Pedagógiai Díjat 
Fotó: Mészáros János

Számos kiváló szakember vehetett át elismerést a vármegyeházán tartott ünnepségen. Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Pedagógiai Díjat adományoztak Sósné Baráth Erikának, a Jászboldogházai Mesevár Óvoda és Bölcsőde óvodapedagógusának.

5. Micsoda látvány! Így csobog a Zagyva a torkolatnál alacsony vízálláskor – videóval, galériával

NB Alacsony Tisza (17 of 25)
Az alacsony vízállásnak köszönhetően különleges látványt nyújt a Tisza-Zagyva torkolata
Fotó: Nagy Balázs

Önmagában is csodás, de az elmúlt napokban még különlegesebb. Valóságos turisztikai látványosság lett a Tisza-Zagyva torkolat Szolnoknál az alacsony vízállás miatt. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában