Terápiás ló

2024.08.28. 18:00

Hamarosan megkezdődik a révaysok terápiás lovának első tanéve - videóval

Mozgalmas felkészüléssel telik a nyár Szilajnak, a Révay György Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola és Kollégium terápiás lovának. Az állatot még tavasszal vásárolták, hogy betöltse az űrt, amit Betti, a korábbi segítőjük hagyott maga után.

Pakainé Pusztai Nóra

Jótékonysági bálon gyűjtöttek egy terápiás ló vásárlására a homoki révaysok. Ahogy arról korábban beszámoltunk, korábbi segítőjük Betti elhunyt, de a több évtizedes foglalkozások hagyományát nem szerették volna megtörni. Az adományokból befolyt összeg viszont bőven elegendő volt arra, hogy egy új lovat szerezzenek be, melyet végül hosszas mérlegelés után ki is választottak. 

terápiás ló
Szilaj, a terápiás ló hamarosan a révaysok csapatát erősíti 
Fotó: Révay Szakiskola és Készségfejlesztő Iskola / Forrás: Videóból kivágott felvétel

A diákok és pedagógusok örömmel fogadták Szilajt, aminek mozgalmas felkészüléssel telik a nyár. Szabó Mihálytól, a Révay György EGYMI intézményvezetőjétől megtudtuk, Tóth Ferenc, a helyi lovas egyesület elnöke a nyári lovas táboraiban a gyerekekkel már kipróbálhatta Szilaj kezességét. Ősztől a révayban megkezdheti az első tanévet a terápiás ló.  

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában