Iskolakezdés

2024.08.28. 10:30

Már igényelhető a tankönyvtámogatás Jászapátin, a jogosultságról nem árt tájékozódni

Szeptember 26-ig lehet benyújtani a kérelmeket. Az előző évekhez hasonlóan az önkormányzat idén is félévente ötezer forint tankönyvtámogatást biztosít az arra jogosultaknak.

Illés Anita

A jászapáti önkormányzat a 2024/25-ös tanévben is biztosít tankönyvtámogatást a város közigazgatási területén állandó lakóhellyel, ennek hiányában tartózkodási hellyel rendelkező, államilag elismert felsőoktatási intézményben, hallgatói jogviszony keretében, nappali munkarendben, államilag finanszírozott képzésben tanulók számára. 

tankönyvtámogatás
Szeptember 26-ig lehet pályázni tankönyvtámogatásra Jászapátin 
Fotó: Bencsik Ádám / Forrás: Illusztráció

A tankönyvtámogatás összege félévente ötezer forint 

Amennyiben az adott szakon nem indult államilag támogatott képzés, akkor a költségtérítéses alapképzésben, mesterképzésben, egységes osztatlan képzésben vagy felsőoktatási szakképzésben tanulmányokat folytató magyar állampolgársággal rendelkezők is jogosultak a támogatásra, melynek összege fejenként ötezer forint félévente. A kérelmeket szeptember 30-ig lehet benyújtani személyesen vagy postai úton a polgármesteri hivatal hatósági és szervezési osztályán. Az igényeket az Oktatási, Társadalmi Bizottság bírálja el a pályázat benyújtási határidejének lejártát követő soros ülésen. A tankönyvtámogatás fontos feltétele az esedékes félévi beiratkozásról szóló hallgatói jogviszony igazolása – olvasható a város honlapján közzétett felhívásban. Fontos információ, hogy a támogatás nem terjed ki a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben, illetve egyéb kedvezmény miatt ingyenes tankönyvben részesülő hallgatókra, valamint az oktatási intézmények által indított érettségi utáni szakképzésekre és az Országos Képzési Jegyzékben szereplő szakképesítésekre. 


 


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában