Oktatás

2024.08.26. 16:30

Szeptember elsejétől igényelhető az iskolakezdési támogatás Jászárokszálláson

A családok egy részének komoly anyagi terhet jelent a tanévkezdés. Jászárokszálláson az önkormányzat idén is iskolakezdési támogatást biztosít kérelem alapján a diákoknak.

Illés Anita

Az önkormányzat ebben az évben is igyekszik enyhíteni a családok kiadásait. Iskolakezdési támogatással segítik a jászárokszállási lakóhellyel vagy bejelentett tartózkodási hellyel rendelkező általános iskolás, középiskolás vagy felsőfokú oktatási intézmény nappali tagozatán tanuló diákokat. 

támogatás
Október végéig lehet benyújtani az iskolakezdési támogatás iránti kérelmeket Jászárokszálláson
Fotó: Illusztráció / Forrás:  Shutterstock.com

Október végéig lehet kérelmezni az iskolakezdési támogatást

A támogatás mértéke általános iskolások esetén nyolcezer forint, a középiskolások tizenkétezer, míg a főiskolán és egyetem tanulók tizenhatezer forint támogatást kaphatnak. A kérelmeket szeptember 1. és október 31. között lehet benyújtani a polgármesteri hivatal hatósági irodáján. Az iskolakezdési támogatás iránti kérelemhez a tanulói jogviszony igazolása szükséges – tájékoztatott a város honlapján az önkormányzat. 


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában