Nyári szórakozás

2024.08.17. 17:42

SUP-ra fel Szolnok: vizes kalandra csábított a Tisza – videóval és galériával

Nagy volt a sürgés forgás a Tisza Zagyva torkolatánál lévő stégen Szolnokon. Szombaton délután három körül nem a sportolók készültek edzésre, hanem a SUP-ra fel Szolnok! program résztvevői gyülekeztek.

Pakainé Pusztai Nóra

Idén második alkalommal hirdették meg a SUP-ra fel Szolnok! programot. A tavalyi olyan nagysikerűnek bizonyult, hogy hagyományt teremtettek vele. Akkor felfújt gumikacsát vontattak az úszó stéggel, hogy népszerűsítsék a gumikacsa-versenyt, de akadtak, akik dinoszaurusz vagy éppen unikornis jelmezbe bújva eveztek végig a szabadstrandig.

SUP-ra fel Szolnok!
Maroknyian csatlakoztak a SUP-ra fel Szolnok! kezdeményezéshez, hogy teljesítsék a torkolat és a szabadstrand közötti távot a Tiszán
Fotó: Mészáros János

Ebben az évben nem augusztus 20-án, hanem 3 nappal korábban tartották a SUP-ra fel Szolnok! kezdeményezést. A gyülekezőt szombat délután három órára hirdették a szervezők, a csepergő eső néhányakat biztos elriasztott, a helyszínre érkezők is egy ideig csak figyelték a gyülekező felhőket. Végül, mivel az időjárás-előrejelzés nem mutatott vihart felültek vagy éppen felálltak a SUP-okra.

A szolnoki Nánási Gábor nagy erőkkel fújta a SUP-ot a parton, hogy elkészüljön az indulásra. Harmadik alkalommal használta a vízi eszközt, eddig még csak tavon próbálta.

– Régen kajakoztam, gondoltam jó buli lesz, ezért jöttem el – foglalta össze szűkszavúan. Tíz perc pumpálás után azért hozzátette, hogy ha végre végez, lehet egy napig ki sem jön a vízből.

Hagyomány teremtett a SUP-ra fel Szolnok!

A hangulat remek volt, a szervezők mentőmellényt is biztosítottak azoknak, akiknek szükségük volt rá.

– Már tavaly kérdezték, hogy mikor lesz a következő, de mi úgy terveztük, hogy évente csak egy alkalmat hirdetünk. Bár egyre többen használnak SUP-ot a Holt-Tiszán is, amikor közzétettük az idei időpontját, rengeteg visszajelzést kaptunk – mondta Lits László, a Szolnoki Városüzmeltetési Kft. ügyvezetője.

Aki teljesítette a torkolat és a szabadstrand közötti távot, a szervezők vendége volt egy üdítőre az Ebihal büfében. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában