Ünnepi program

2024.08.24. 13:00

Kitettek magukért a rotakapások a jenői falunapon - galériával

Falunapot rendeztek Tiszajenőn a napokban. Az államalapításhoz kapcsolódó események mellett látványos rotakapa versenyt is tartottak.

Rimóczi Ágnes

Felbőgtek a rotakapák motorjai a minap Tiszajenőn. Az említett járművekkel mérhették össze ügyességüket és gyorsaságukat a vállalkozó kedvűek. Sikeres volt a rotakapa verseny.

rotakapa verseny Tiszajenő
A rotakapa verseny egyik résztvevője. Mindenki kiválóan szerepelt
Fotó: PATO ANDREA-Tiszajenői Kalendárium

Nemcsak vezetni kellett, hanem különböző mezőgazdasági tevékenységben is meg kellett csillogtatni a felkészültségüket a versenyzőknek. Így aztán forgásra kellett bírniuk a malom szélkerekét, búzászsákot kellett cipelniük, sőt még kenyeret is kellett „sütni”. A feladatok sorában volt némi hűsítő felüdülés, amikor is a versenyzőknek időre kellett lehörpinteniük egy jó hideg sört (a KRESZ szabályok miatt, mivel vezettek, természetesen szigorúan alkoholmenteset). A délutáni megméretés kiváló hangulatban telt.

rotakapa verseny Tiszajenő
A falunapon búzaösszeöntő ünnepet is tartottak
Fotó: PATO ANDREA


Délelőtt a rendezvény keretében búzaösszeöntő- és kenyérünnepet is tartottak. A meghívott vendégek összeöntötték a búzát, majd újbúzát- és újkenyeret szenteltek. A búzaadományozó szertartás keretében okleveleket és sütőlapátokat adtak át. Kulturális műsorokat tartottak, este a zene volt főszerepben, majd tűzijátékot is láthattak az ünneplők.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában