Ajánló

2024.08.24. 06:55

Tóátúszás, Olajbányász-nap: ezek a programok várnak szombaton a Jászkunságban

Sárkányhajó verseny Mezőtúron, Tisza-tó átúszás Abádszalókon, Olajbányász találkozó és fergeteges latin est Szolnokon. A szombati programok között kicsik és nagyok is találhatnak kedvükre valót.

Molnár-Révész Erika

Igazán eseménydús szombat elé néz a vármegye, hiszen számos, izgalmas rendezvény közül lehet majd válogatni szombaton. A programok korosztálytól függetlenül, mindenki számára remek kikapcsolódást nyújthatnak. 

programok, családi nap
A szombati programok között szerepel az Olajbányász Szurkolói Családi- és Sportnap, melyet idén is a Tiszaligetben rendeznek
Fotó: Nagy Balázs / Forrás: MW-Archív

Szombati programok 

ABÁDSZALÓK Reggel 9 órakor rajtol az idei évi Tisza-tó Átúszás és Átevezés az abádszalóki Tisza-tó strandról. A táv 3,6 kilométer hosszú. Az evezősök, SUP-osok 10 órakor indulnak, a táv ebben az esetben 8 kilométeres.

TISZAFÜRED Délelőtt 10 órakor kerül sor a kócsújfalui kápolnánál a Kitelepítettek Emléknapjára. A köszöntők után ökumenikus istentisztelettel és emlékműsorral, koszorúzással és galambreptetéssel várják a megemlékezőket. 

MEZŐTÚR Délután 13 órakor a nevezések leadásával kezdődnek a Berettyó-Kupa sárkányhajó verseny programjai, a Hortobágy-Berettyó kikötőben. 14 órától kezdődik a próbaevezés, 15 órától rajtol a verseny. 16 órától lampionokat lehet készíteni, ugyais a 18 órás eredményhirdetés után, 19.30-tól lampionúsztatás is lesz. Ezután veszi kezdetét az utcabál, 21 órától az UFO lép fel, 21.45-től lemezlovasok zenélnek. 23.30-tól a Groovehouse ad koncertet. Végül retró diszkóval zárul a nap.

NAGYKÖRŰ Délután 14 órától nyárbúcsúztató Tisza-parti túrát tartanak a szabadstrandon. A programok között kézműveskedés és főzőverseny is szerepel, 21 órától fellép a Musicum Együttes.

BESENYSZÖG Délután 15 órától indulnak a városnap programjai a Fecskelyuki Sportpályán. A zenés-táncos színpadi programok mellett lesz amatőr darts verseny, 19 órától pedig a Smart zenakar ad koncertet. Mindeközben 16.30-tól már lehet gyülekezni a PikNik Mozira is. A legnagyobb showman című filmet –mely 15 év alattiaknak felnőtt felügyelete mellett ajánlott– egy több mint 9 méter széles és 7 méter magas vászonra vetítik majd ki. A filmvetítés naplemente után, körülbelül 20.45-től kezdődik majd. A Kertbarát Kör 16.30-tól az érkező vendégeket lángossal és fánkkal kínálja.

SZOLNOK A Tiszaligeti Sportcsarnokban 9.45-kor nyitja meg kapuit a IX. Olajbányász Szurkolói Családi- és Sportnap. 10 órától nyílt edzés, az Olaj Klubban 11.30-tól szurkolói ankét, 12.30-tól 18 óráig gyermekprogramok várják az érdeklődőket. 17.30-tól a Tiszaligeti Sportcsarnokban nyílik a kapu a mérkőzésre, ami 18 órakor kezdődik az NHSZ-Szolnoki Olajbányász és a Duna Aszfalt DTKH Kecskemét között. Az Olaj Klubban 20.30-tól a Fülemüle Presszó Tribűn Bend szórakoztatja a látogatókat. 

Este 18 órától "tör ki" a Szolnok esti láz 3. az Aba Novák Agóránál, a Hild téren. Élőzenei koncertet ad a Team Gusto Cubano, 18 órától salsa, bachata és kizomba ritmusokra lehet pörögni, 20 órától  egy 2 órás fergeteges salsa koncert várja az érdeklődőket. Az esten folyamatos animációk, táncoktatás és táncbemutatók is lesznek. A koncert után még éjfélig folytatódik a mulatság.

JÁSZBERÉNY Este 19 órától kezdődik a Sajnosbatár emlékzenekar koncertje és összművészeti Találkozó a Lehel Filmszínházban. Közvetlen a koncert előtt 19 órakor Ván Hajnalka művészettörténész nyitja meg a jászberényi ÁTFEDÉSEK-ÁTJÁRÁSOK alkotótelep kiállítását a helyszínen. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában