Lista

2024.08.19. 09:00

Összefogás Abonyban, hatalmas tűz a karcagi szeméttelepen – ezek voltak az elmúlt hét legjei

Jász-Nagykun-Szolnok vármegye kiválóságait díjazták, idén is elmarad a Szent István-napi hagyományos szolnoki légi parádé – többek között ezek is szerepeltek az elmúlt hét legolvasottabb hírei között.

Szoljon.hu

1. Az intenzíven fekszik az abonyi rendőrnő, az egész város összefogott érte

összefogás
Életveszélyes állapotban van a balesetet szenvedett abonyi rendőrnő. Műtétjéhez sok vérre lenne szükség
Fotó: Gettyimages.com / Forrás:  Illusztráció

Egy nap alatt mintegy nyolcszázan osztották meg a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság egy vasárnapi bejegyzését. Aligha csoda: a rövid posztban a rendőrség azt tudatta, munkatársuk, Bene-Kis Gabriella balesetet szenvedett, és jelenleg a Honvéd Kórház intenzív osztályán fekszik. 

2. Jász-Nagykun-Szolnok vármegye kiválóságait díjazták – galériával, videóval

A regnáló és emeritus Jászkun főkapitányok, jász és nagykun kapitányok, valamint az őket kísérő zászlóvivő huszárok a Jászkun Indulóra vonultak be a vármegyeházán tartott ünnepségen
Fotó: Mészáros János

Jász-Nagykun-Szolnok vármegye történelmi örökségének szerves része a jászkun hagyományok tisztelete és továbbadása, mely hosszú évek óta fontos küldetése a vármegyei önkormányzatnak. Ennek jegyében zajlott az augusztus 20-i állami ünnepséghez kapcsolódó megemlékezés.

3. Idén is elmarad a Szent István-napi hagyományos szolnoki légi parádé

_DSC0029
A Szent István napi légi bemutató 2021-ben, a fotón Mi-24 típusú helikopter látható
Fotó: Kiss János / Forrás: MW Archív

Már tavaly sem élvezhették a szolnokiak augusztus 20-án a Tisza feletti légi parádét, de sokan bíztak benne, hogy ez idén máshogy lesz. Mint kiderült, a hagyományos programelemekre idén is számíthatnak az érdeklődők, lesz kenyérszentelés és tűzijáték is. A látványos szolnoki légi bemutató azonban ebben az évben is elmarad.

4. Feketén égett a karcagi szeméttelep, még mindig nem sikerült teljesen eloltani a tüzet – videóval, galériával

A tűzeset helyszíne
Fotó: Tóth Imre / Forrás: haon.hu

Tűz ütött ki augusztus 13-án, kedden egy karcagi hulladékfeldolgozóban, a helyszínre a debreceni Katasztrófavédelmi mobil labor is kivonult. Óriási volt a füst, még a szomszédos Püspökladányból is jól lehetett látni.

5. Életveszélyben van Bene-Kis Gabriella, rengetegen adnak vért, hogy megmentsék

Az abonyi Speckner Anna életében először adott vért kedden, a szolnoki véradó állomáson. Bene-Kis Gabriella felépülését szeretné támogatni vele
Fotó: Rózsa Róbert

Az abonyi Bene-Kis Gabriellát, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság rendőrét baleset érte, és életveszélyes állapotban szállították a Honvéd Kórházba, ahol sürgős műtétek várnak rá. Azokhoz pedig vér kell, sok vér Sokan hallották mi történt az abonyi rendőrnővel és egy emberként fogtak össze az életéért.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában