Összefogás

2024.08.03. 16:30

Helyi lakosok adományaiból újult meg az alattyáni művelődési ház parkettája

Az összefogás ereje és a jó közösség csodákra képes. Ezt már nem egyszer bizonyították az alattyániak. Most a művelődési ház parkettájának felújítását valósították meg közösen, a lakosok adományaiból.

Illés Anita

Ahogy arról korábban hírt adtunk: az alattyáni önkormányzat adománygyűjtést indított a művelődési ház parkettájának felújítására. Az akció sikeres volt, sokak álma valósult meg  összefogással. 

művelődési ház
Közel kétszáz család támogatta, hogy megszépüljön a művelődési ház nagytermének a parkettája
Fotó: Pesti József

Az épület energetikai korszerűsítésére pályázati forrást nyert a falu, de a projekt keretében a teljeskörű belső felújításra nem volt lehetőség. - A nagytermet ötvenkét évvel ezelőtt parkettázták le. Már nagyon időszerű volt, hogy rendbe tegyük, hiszen elkopott, felpúposodott – kezdte Simon Józsefné, a helyi művelődési ház és könyvtár vezetője. Hozzátette: sajnos nem volt pénz a parketta felújítására. A lakosok közül sokan jelezték, hogy szívesen segítenének, ezért adománygyűjtést indítottak. Két adománydobozt helyeztek ki, valamint banki átutalásra is lehetőséget biztosítottak.

művelődési ház
Adományokból szépült meg a parketta a művelődési házban
Fotó: Huszár Arnold Polgármester Alattyán Facebook oldal

Közel kétszáz család támogatta a művelődési ház parkettájának felújítását 

 - Három héten keresztül jártam a falut házról házra. Nagyon segítőkészek voltak a lakosok, még az idős, beteg emberek is adományoztak. Közel kétszáz család támogatta közös célunkat és 1,4 millió forintot gyűjtöttünk össze, amelyből teljesen megszépült a nagyterem parkettája. A kivitelező Berkó Béla, jászboldogházi vállalkozó mester felajánlotta, hogy ingyen felújítja a színpad és a könyvtár parkettáját. Összefogással egy csoda valósult meg – mondta el érdeklődésünkre Simon Józsefné. Huszár Arnold polgármester közösségi oldalán háláját fejezte ki az adományozóknak és köszönetet mondott Simon Józsefné és Ferencsikné Gecse Bernadett áldozatos munkájáért. Kiemelte, hogy az összegyűlt pénz felhasználása bárki számára ellenőrizhető és nyilvános. 


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában