Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei elismerés

2024.08.16. 17:30

Példát mutat az életmentésben a mezőtúri tűzoltó Papp János

Számos kiváló szakember vehetett át elismerést a vármegyeházán tartott pénteki ünnepségen. Hírportálunkon sorra bemutatjuk őket. Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyéért Díjat adományoztak Papp János mezőtúri tűzoltó parancsnokhelyettesnek.

Pakainé Pusztai Nóra

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Közgyűlés a megye fejlődésének elősegítése, felemelkedésének előmozdítása, hírnevének gyarapítása, értékeinek növelése érdekében kifejtett kimagasló, példamutató tevékenységet a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyéért Díj adományozásával ismeri el. Idén Papp János mezőtúri tűzoltó parancsnokhelyettes Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyéért Díjat vehetett át. 

mezőtúri tűzoltó
Papp János mezőtúri tűzoltó parancsnokhelyettes Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyéért Díjat vehette át 
Fotó: Mészáros János

– 2008-ban szerelt fel a Mezőtúri Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság állományába, ahol azóta már parancsnok-helyettesként végzi munkáját. Rendszeresen részt vesz hazai és külföldi, tűzoltók részére megrendezett versenyeken, ahol szép sikereket ér el. A legfrissebb ilyen szép eredménye épp Szolnokon, a kilenc ország tűzoltóinak versenyével lezajlott FireFit versenyhez köthető, ahol az aranyérmes magyar csapat tagja volt – hangzott el. Hozzátették: önzetlen elhivatottságát tanúsítja, hogy a HUNOR mentőcsapat tagjaként több katasztrófahelyzetben is komoly életmentési munkálatokat végez. Volt például 2023. februárjában a Törökországot és Szíriát megrázó nagy erejű földrengés, ahol több ezer épület omlott össze. Önmagukat nem kímélve, saját fizikai korlátaikat is feszegetve, a nap 24 órájában dolgoztak azért, hogy minél több életet tudjanak megmenteni.

Bátorsága, önzetlen, az emberéletek megmentésére irányuló elkötelezettsége folyamatos fejlődéssel, képzéssel párosul. 

– Papp János  az emberéletek megmentése terén végzett példaértékű tevékenysége, elhivatott önkéntes munkája, sikeres, a közösségért végzett áldozatos erőfeszítései elismeréseként  méltó a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyéért Díjra – fogalmaztak. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában