Bezárt jegyiroda

2024.08.30. 11:30

Nem lehet menetjegyet váltani a kunszentmártoni vasútállomáson

Augusztus 1-jétől megszűnt a menetjegy vásárlási lehetőség a kunszentmártoni vasútállomáson. MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság tájékoztatása szerint, tavalyhoz képest 70 százalékkal csökkent az eladott darabszám.

Pakainé Pusztai Nóra

Mindössze egy bejárati ajtóra tűzött papíron tájékozódhattak nyár közepén a kunszentmártoniak arról, hogy augusztus 1-től megszűnik a menetjegy vásárlási lehetőség a vasútállomáson. Néhány nappal később valóban bezárták a jegyirodát, a döntés kapcsán megkerestük a MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóságát.

menetjegy vásárlás
Fotó: MW / Forrás: Illusztráció

– A kunszentmártoni állomáson az idei első félévben az eladott menetjegyek darabszáma mintegy 70 százalékkal csökkent az előző év hasonló időszakához képest, többek között a tarifareformnak köszönhetően – indokolták.

Hozzátették: Kunszentmártonban az autóbusz állomáson megválthatóak az ország- és vármegye bérletek. 

– Emellett a belföldi jegyek és bérletek a folyamatosan növekvő népszerűségű online csatornákban is kényelmesen és gyorsan megvásárolhatók – közölték.

Tájékoztatójukból kiderült, hogy az utasok amennyiben olyan állomáson vagy megállóhelyen szállnak fel, ahol nem lehetséges a jegyvásárlás, úgy jegyüket a fedélzeten pótdíj fizetése nélkül vehetik meg.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában