Esemény

2024.08.01. 18:30

Letették a közösségi ház alapkövét Abonyban

Sajtónyilvános rendezvényt tartottak Abonyban. Az egyik nyertes pályázat bemutatása mellett Pető Zsolt polgármester a a roma holokauszt áldozatairól is megemlékezett.

Kocsis-Szabó Lilla Laura

– A roma holokauszt emléknapja augusztus másodika. Nyolcvan évvel ezelőtt, erről a városrészről vitték el a romákat, most pedig itt tesszük le a közösségi ház alapkövét – kezdte Pető Zsolt polgármester. 

letették az alapkövet
Letették a közösségi ház alapkövét
Fotó: Abony sajtó

Letették az alapkövet, egyéb fejlesztések is megvalósulnak

A Közösségi Ház alapkövét Pető Zsolt polgármester, Kovács László a körzeti képviselője és Kállai Rita célcsoporti képviselő közösen helyezte el. A beruházást egy több, mint 420 millió forintos pályázati forrásból fedezik majd. A szociális célú  városrehabilitációt célzó projekt egyik része három szociális bérlakás felépítése is.

– Ezek legalább tizenkét ember számára jelentenek majd jobb életkörülményeket – fogalmazott a város vezetője. Hozzátette, ezzel párhuzamosan egy másik fronton is halad a fejlődés: a roma lakosság felzárkóztatása. A rendezvényen a projektben résztvevő gyermekek adtak műsort.

– A pályázatnak köszönhetően a terület egyik fő bevezető útját, a a Somogyi Imre utcát is felújítjuk. A közösségi ház energiaellátását napelempark biztosítja majd, a létesítmény udvarán játszótér építését tervezzük – sorolta Pető Zsolt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában