Kürttábor

2024.08.22. 09:00

Kürtök hangja lengi be Rákóczifalva utcáit

Egy héten át fújják a hangszert a tanítványok Rákóczifalván minden lehetőséget megragadva a bemutatkozásra, a kürt népszerűsítésre. A tábornak augusztus 21 és 25 között a Macimúzeum ad otthont.

Pakainé Pusztai Nóra

A Szolnoki Bartók Béla Alapfokú Művészeti Iskola és az abonyi Bihari János Zeneiskola idén is közösen szervezi meg a kürttábort Rákóczifalván. Az egyhetes programnak immár több éves hagyománya van. Augusztus 23-án 17 órától a Szolnok környéki város templomában a Debreceni Egyetem kürt együttesével közösen koncertet adnak a tábor résztvevői. Az alapfokú művészeti iskolák növendékeivel a hét során egyebek mellett dr. Kovalcsik András, a Debreceni Egyetem Rézfúvós tanszakának vezetője is foglalkozik.

kürttábor Rákóczifalva
Csáki Kálmán, a Szolnoki Bartók Béla Alapfokú Művészeti Iskola pedagógusa évek óta szervez kürttábort Rákóczifalván
Fotó: Mészáros János / Forrás: MW Archív

Tiszakürtről, Kunszentmártonból, Szolnokról, de még Borsod-Abaúj Zemplén vármegyéből várnak zenészeket.

– A tábor egy nagyon jó vadászkürtös ünnep – foglalta össze Csáki Kálmán, szervező.

A zenekedvelő fiatalok a Macimúzeumban gyűlnek össze, egyéni és csoportos foglalkozásokon vehetnek részt, miközben felkészülnek a próbatételekre. A város főterén minden este koncertet adnak.

– Minden lehetőséget megragadunk, hogy ne a négy falnak fújjunk. Azt támogatom, hogy, aki tanul zenét szerezzen, örömöt környezetének – fogalmazott. 

Augusztus 25-én Szent Hubertus mise lesz a szolnoki nagytemplomban, mely után rövid hangversenyt adnak a rákóczifalvi kürttábor résztvevői.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában