Szívmelengető történet

2024.08.29. 13:55

Kőröstetétleni baleset: segítőkészségből jelesre vizsgáztak a helyiek

A község központjában történt a koccanásos baleset, amelynek egyik résztvevője egy szobi család volt.

Kocsis-Szabó Lilla Laura

Múlt pénteken történt az eset. A szobi család Békéscsabára igyekezett, a GPS egy rövidebb útvonal felajánlásával navigálta őket a településre, ahol az egyik kereszteződésnél nem kapták meg az elsőbbséget, ezért történt az ütközés. A kőröstetétleni baleset érintett családja úgy érezte, mindenképpen szeretne köszönetet mondani a településnek, hiszen a helyiek páratlan segítőkészségről tettek tanúbizonyságot. Az édesanya, Regina részletezte a történteket.

kőröstetétleni baleset
Fotó: Shutterstock.com / Forrás: Illusztráció

Azonnal cselekedtek a helyiek a köröstetétleni balesetnél

– A baleset pillanatában többen is voltak a közvetlen környezetünkben és mire én ki tudtam szállni a gépjárműből, három ember fülén is telefon volt, hogy jelentsék a balesetünket és hatósági segítséget kérjenek – kezdte az édesanya. Hozzátette, egy motoros fiatal férfi szintén megállt, jelezte, hogy látta az eseményeket és biztosított a férjet, hogy tanúként a helyszínen marad. A rendőrök percek alatt kiértek.

– A helyiek közül többen megszólítottak minket, hogy jól vagyunk-e. Egy kedves, Dani nevű kisfiú a barátjával odajött és igyekeztek elterelni a négy éves kisfiúnk figyelmét a sírásról. Ők meséltek arról is, hogy van a közelben egy autószerelő, aki biztosan segítene, valamint hogy a polgármesternél és családjánál a slusszkulcsot is megőriznék – folytatta a történetet. A kis Dani a bajbajutottakkal megosztotta azt a tudnivalót is, hogy a falu nagyon biztonságos és, hogy ő maga mindössze egyetlen bűnesetre emlékszik. Itt az emberek valóban figyelnek egymásra és szinte mindenkit ismernek.

Étellel is kínálták a bajbajutottakat

– Megnyugtató volt, hogy ha már baleset ért, egy ilyen kedves lakosságú településen rekedtünk. A játszótéren egy édesapa, aki hallotta telefonbeszélgetésem felajánlotta, hogy mivel szabad a délutánja, szívesen felvisz Budapestre. A legnagyobb meglepetést mégis az egyik hivatalban dolgozó hölgy okozta, aki három uzsonnás zacskóval és egy gyümölcslével szólított meg a játszótéren, hogy gondoskodjon az étkezésünkről – mondta Regina majd hozzátette, a hölgy Pásztor Roland polgármestertől értesült az esetről. Szívmelengető volt az a család számára, hogy ekkora figyelmet kaptak.

– A szendvicseket a törött autó mellett, biztonságos és nagyon szép környezetben fogyasztottuk el és este hét óráig szinte minden bosszúságunk tova is szállt – fogalmazott az édesanya. A család nagyon hálás mindenkinek, biztosak benne, hogy visszalátogatnak a településre, amelynek a bemutatkozóját a a leghitelesebbnek tartják:
„Az itt élők becsületes,megbízható, dolgos emberek és büszkén vallják magukat Kőröstetétleninek bárhová is sodorja őket az élet a nagyvilágban!”

Az esettel kapcsolatban Pásztor Roland polgármester is megszólalt.

– Számunkra természetes, hogy segítünk és igyekszünk megoldást találni ha valaki bajba jutott. Örülünk, hogy a család rendben megúszta a balesetet és hogy végül jó élmények is érték őket. Jól esnek a kedves szavak, de mi tényleg csak azt tettük, amit a település szellemisége diktál – fogalmazott a település vezetője.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában