Megmérettetés

2024.08.20. 15:30

Bozsik István Örömkenyere nyerte az első kenyérsütő versenyt Jászárokszálláson

Változatos programok várták Jászárokszállás lakosságát a hosszú hétvégén.

Pesti József

Jászárokszálláson Szent István ünnepére hangolódva már pénteken elkezdődött az augusztus 20-i programsorozat. Az önkormányzat idén először kenyérsütő versenyt hirdetett, melyre a beérkezett pékárukat a Petőfi Sándor Művelődési Házban már aznap délután elbírálták. Az események sora vasárnap este a helyi strand- és termálfürdőben nyárbúcsúztató rendezvénnyel, retro discóval folytatódott.

kenyérsütés
A kenyérsütő verseny bírálásával kezdődött az idei augusztus 20-i programsorozat Jászárokszálláson
Fotó: Pesti József

Hétfőn amatőr művészeti csoportok előadása, interaktív gyermekműsor, látványos TNT nagykoncert és tűzijáték várta a kikapcsolódni vágyókat a város központjában. Mielőtt azonban este a népszerű zenekar színpadra lépett, az is kiderült, kié lett „Árokszállás kenyere”.  A szakmai zsűri az egyedüli férfi induló, Bozsik István több fajta lisztből készített Örömkenyerének ítélte oda a megtisztelő címet. 

Kedden, az államalapítás ünnepén a szentmise után szakmai elismerések, valamint a Jászárokszállás Tehetségért Alapítvány díjainak átadására került sor a Szentháromság Templomban. 2024-ben Életműdíj a közszolgálatért kitüntetést Veres István, a Jászárokszállás tanulóifjúságáért díjat dr. Érsek Attila és Kiss László vehette át.

Látványos koncertet adott a TNT
Fotó: Pesti József

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában