Összefoglaló

2024.08.23. 21:00

Ötszáz négyzetméteren lángolt a növényzet Tiszasason – a nap legfontosabb hírei egy helyen

Összeszedtük a nap legfontosabb híreit.

Szoljon.hu

Nagy területen keletkezett tűz Jászágón, csütörtök délután, miután egy leszakadt elektromos vezeték lángra lobbantotta a száraz füvet és az avart. A tűzben huszonöt hektár, 35 futballpályányi terület égett le. Ezek között volt egy kukoricatábla, illetve aljnövényzettel borított területek.

hírösszefoglaló
Forrás: Szoljon.hu

A Szolnoki Járási Ügyészség vádat emelt egy 15 éves lány ellen súlyos testi sértés bűntettének kísérlete, míg annak édesapja ellen kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt. Mint kiderült, a szolnoki családban vita alakult ki, melynek során a fiatal lány késsel szúrt meg egy férfit.

A Jászkunságban tavaly 3 esetben regisztráltak közveszéllyel fenyegetés bűncselekményt. Bár az első fél éves rendőrségi statisztikában még nem szerepel, idén augusztus elején Törökszentmiklóson, a Petőfi lakótelepen okozott riadalmat egy házi készítésű bombára megszólalásig hasonló szerkezet. 

Akár börtönbe is kerülhet az a 44 éves jászteleki férfi, aki ellen vádat emelt a Jászberényi Járási Ügyészség. A vád szerint ugyanis megverte és kirabolta azt a férfit, akihez befurakodott még tavaly nyáron.

Bámulatos víz alatti videót készített Hajdú Tamás, a Madárfigyelő Szolnok Természetvédelmi Egyesület elnöke a Tisza szolnoki szakaszán. Az alacsony vízállás miatt ismét előbukkant török kori híd maradványai is feltűnnek a felvételen.

Nagy területen, ötszáz négyzetméteren keletkezett tűz Tiszasason, a Fő út mellett, miután száraz fű és avar gyulladt ki a térségben pénteken. Az esethez elsőként a kunszentmártoni hivatásos tűzoltók érkeztek meg, akik két vízsugárral és kéziszerszámokkal körülhatárolták a tüzet. Végül sikeresen megfékezték a lángokat.

A Szolnoki Városüzemeltetési Kft. a hivatalos közösségi oldalán jelentette be, hogy augusztus 26-án, hétfőn 8.30 és 15 óra között a szolnoki Mária utcában a járműforgalom elöli teljes lezárás mellett aszfaltjavítási munkálatokat végez. Az útburkolat-felújítás alatt a Mária utcát a Baross út, továbbá a Nyomdász és a Könyv utcák felől is lezárják. 

Villanyoszlopnak ütközött, majd a tetejére borult egy autó csütörtök este Törökszentmiklóson, a Kossuth téren. A baleset nyomán a pózna kitört és egy fára borult. Az autót város önkormányzati tűzoltói áramtalanították. A tűzoltók a kitört oszlop miatt értesítették az áramszolgáltatót is.

Egy jászkiséri lakos közlekedett személyautóval Pusztamonostoron augusztus 22-én délelőtt, mikor a rendőrök ellenőrizték. A sofőrrel szemben alkalmazott alkoholteszter pozitív értéket mutatott, ezért a 49 éves férfit további mintavételre előállították, vezetői engedélyét elvették. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában