Összefoglaló

2024.08.22. 20:00

Egy nő életét vesztette a jászdózsai tűzben – a nap legfontosabb hírei egy helyen

Összeszedtük a nap legfontosabb híreit.

Szoljon.hu

Leégett egy családi ház kedden, Jászdózsán, a Szent Imre utcában. A jászberényi és hevesi hivatásos tűzoltók, valamint a jászárokszállási önkormányzati tűzoltók fékezték meg az elharapózott lángokat. Bár egy ideig úgy tűnt, a tűzben nem sérült meg senki, azóta sajnos kiderült: egy 48 éves nő meghalt a lángok között.

hírösszefoglaló
Forrás: Szoljon.hu

Hétről hétre jobban van a Széchenyi városrész kedvence. Morzsi időközben igazi sztárrá avanzsált, akinek saját közösségi oldalt is készítettek a gondozói. Az utcai élet után hamar belejött a kényeztetésbe és a „gazdis” létbe, bár még van néhány csata, amit meg kell vívnia.

Számos kiváló szakember vehetett át elismerést a napokban, a vármegyeházán tartott ünnepségen. A Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei Tudományos Díjban részesült idén dr. Négyesi János phd, a japán Tohoku Egyetem Orvosbiológiai Karának egyetemi adjunktusa.

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén szerdán hét közúti baleset jutott a rendőrség tudomására. Az egyenruhások emellett négy ittas járművezetővel szemben intézkedtek, és két személyt fogtak el az ellenük érvényben lévő körözés alapján.

Évadajánló sajtótájékoztatót tartottak csütörtökön a Szolnoki Szimfonikus Zenekar elöljárói az Aba-Novák Agóra Art School kiállítóterében, hiszen napokon belül megkezdődik az immáron a 2024-25-ös szezonra szóló régi bérletek megújítása és átvétele, illetve az új bérletek igénylése.

Szélmalmi forgatag címmel rendezett birkafőzést a Karcagi Birkafőzők Egyesülete a Szélmalmi Fogadóház udvarán. Kolostyák Gyula egyesületi titkár elmondta, a rendezvénnyel a birkafőzés hagyományát szerették volna bemutatni az érdeklődőknek. 

Az öcsödi Pantó Antal Hagyományőrző Egyesület által működtetett Körös Tájház kiemelt figyelmet fordít a népi értékek felé. Udvarukon egy szín felújítottak, alatta cséplőgépek foglalnak helyet. Nemrégiben egy ifjú tagjuk felajánlása révén egy hintót kaptak.

Újabb sikert ért el autós hangnyomásversenyen a tiszaföldvári Urbán András. A legutóbb az 5. Tápiósági Tuning Autóstalálkozón mérette meg autója hangrendszerének hangnyomását és a „Music Light” kategória 3. helyezését nyerte el. Az érték saját rekordját is megdöntötte, a hangfalakból ez alkalommal 140.8 decibelt préselt ki.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában