Lista

2024.08.05. 09:00

Hídfelújítás, kihallgatás és vonatgázolás – ezek voltak az elmúlt hét legjei

Elkezdődött a Piramis újjáépítése Törökszentmiklóson, gyanúsítottként hallgatta ki a rendőrség A. Tibort – többek között ezek is szerepeltek az elmúlt hét legolvasottabb hírei között.

Szoljon.hu

1. Szolnokiak figyelem: fontos változás lesz a Tisza-hídon

hídfelújítás
Az új dilatációs szerkezet beemelését teljes útzár végzik. Ez idő alatt a pirossal jelzett útszakaszon kerülhetnek a teherautók
Forrás: Magyar Közút Nonprofit Zrt.

Nemsokára munkálatok kezdődnek a Szent István Tisza-hídon. A korábban meghibásodott dilatációs szerkezet cseréje miatt forgalomkorlátozást vezetnek be. Egy éjszakára a hidat teljes szélességében lezárják majd.

2. „A családjával sem túl kedves” – megszólaltak A. Tibor szomszédai a kalandparkos ügyben

Az Y Ház a Bors ottjártakor zárva volt
Forrás: Bors

A BorsOnline munkatársai felkeresték a jászberényi karateedző nagykátai otthonát. A lap szerint A. Tibor bezárkózott a nagykátai házába, a saját kertjébe is alig merészkedik ki, a helyiek szerint bujkál.

3. Megtört az átok: elkezdődött a Piramis újjáépítése Törökszentmiklóson

Már zajlanak a bontási-építési munkálatok az egykori Piramis Center épületében, melynek kivitelezése még 2007-ben szakadt félbe, így a város nyakán maradt a félkész betontorzó. Az új üzletházat a tervek szerint 2025 végén vehetik birtokba a vásárlók
Fotó: Mészáros János

Negyven új munkahely, több mint 200 parkoló, kedvelt és ismert márkák megjelenése a városban. Amellett, hogy eltűnik a 2007 óta csúfoskodó betontorzó, ilyen pozitívumokat hozhat a megújult Piramis Center Törökszentmiklósnak. A munkálatok már elkezdődtek, jelenleg a bontási munkálatok zajlanak.

4. Hazaérkezett nyaralásából A. Tibor, gyanúsítottként hallgatta ki a rendőrség

A szolnoki rendőrség kihallgatta A. Tibort
Fotó: Y Média / Forrás: MW archív

A szolnoki rendőrség nyomozói július 29-én, hétfőn gyanúsítottként hallgatták ki azt a jászberényi karateedzőt, aki felrúgott egy jászberényi kisfiút a szolnoki kalandparkban. A kihallgatás során A. Tibor a cselekmény elkövetését elismerte.

5. Vonat gázolt el egy embert Szolnoknál

vonat
Fotó: Shutterstock.com / Forrás: Illusztráció

Elsodort egy embert a Kecskemétről Szolnokra tartó vonat, a Mező utcánál augusztus 2-án, pénteken este. Az esethez a vármegyeszékhely hivatásos tűzoltóit riasztották, a raj segített átszállni az utasoknak az érkező mentesítő járatra.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában