Összefoglaló

2024.08.29. 20:40

Hepatitis A járvány kirobbanását igyekeznek megakadályozni Jászapátin– a nap legfontosabb hírei egy helyen

Összeszedtük a nap legfontosabb híreit.

Szoljon.hu

Járványveszély fenyegethet Jászapátin. Hepatitis A járvány kirobbanását igyekeznek megakadályozni Jászapátin, ahol az elmúlt napokban néhány család megfertőződött a májgyulladást okozó vírussal. Az önkormányzat a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központtal együttműködve mindent megtesz a lakosság védelme érdekében azért, hogy túl legyenek a járványveszélyen.

hírösszefoglaló
Forrás: Szoljon.hu

Negyven esztendeje dolgozik a martfűi hivatalban Körmendi Andrásné. Közszolgálatáért díjat adományoztak Körmendi Andrásnénak, a Martfűi Polgármesteri Hivatal köztisztviselőjének az állami ünnepen. A tiszazugi önkormányzat hagyománya, hogy augusztus 20-án ismerik el a városért, az ott élő és dolgozó emberekért tevékenykedőket. A díjat dr. Papp Antal polgármester adta át.

Hetven éves díszpolgárt köszöntöttek Abonyban. Zalán Tibor, József Attila-díjas magyar költőt, írót, drámaírót és dramaturgot az abonyiak nevében is köszöntötte Pető Zsolt polgármester.

Ilyen cuki alpakákat még biztosan nem látott! Májusban még kissé félénken lépdeltek a Bagolyvár Vadaspark kifutójának új jövevényei. Mára a látogatók tenyeréből bátran fogadják el a csemegét a borzas képű cuki alpakák. Nyári frizurájuk igen népszerűnek bizonyult.

Kőröstetétleni baleset: segítőkészségből jelesre vizsgáztak a helyiek. A község központjában történt a koccanásos baleset, amelynek egyik résztvevője egy szobi család volt.

Borzalmas részletek derültek ki az öcsödi gyilkosságról. Beigazolódott a helyiek gyanúja, kábítószert akart szerezni ezért agyonverte idős szomszédját egy 16 éves fiatal. Az öcsödi gyilkosság részleteiről a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség tájékoztatott.

A veteményest is megdézsmálta a gázpalacklopás közben lebukó férfi. A rendőrök egy 33 éves férfit hallgattak ki gyanúsítottként, aki az elmúlt két hónapban több kunszentmártoni családi házból lopott.

Kerékpárt loptak a kisúji vasútállomáson, hamarosan kiderült, mi mindent tett még a duó. Az elkövetők utólag már nagyon bánják tettüket, ez azonban a nyomozókat nem hatotta meg, őrizetbe vették a nagykunsági sorozattolvajokat.

Szolnokon is megjelent az ijesztő zöld lény. Néhány nappal ezelőtt egy zirci kertben bukkant fel először az óriási, furcsa lény. A minap egy szolnoki udvaron is lencsevégre kaptak egy zöld hernyót.

A drogprevenció is szerepelt a szolnoki közgyűlés napirendi pontjai között. Fontos témákban tartottak soron kívüli közgyűlést a városházán. A szolnoki közgyűlés ez alkalommal főként a fiatalokra fókuszált, a 14 napirendi pont között szerepelt a kedvezményes diákbérlet kérdése, valamint a drogprevenció kiemelt fontossága is.

Fásy Ádám Karcagra érkezik, gyönyörűségeket hoz magával. Szombaton a karcagi Sámándob területén rendezik meg a Magyarok Világszépe verseny fináléját. A 14 döntős lány a karcagi felkészítő táborban már javában tanulja a koreográfiát, amelyet lehetőségünk volt pár percig megnézni. Fásy Ádámmal itt beszélgettünk a rendezvényről, és arról, hogyan került a Nagykunság fővárosába a verseny.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában