Kovács Attila

2024.08.28. 13:30

Plébánosát gyászolja Újszilvás

Elhunyt Kovács Attila a helyi közösség plébánosa.

Kocsis-Szabó Lilla Laura

– Mély megrendüléssel hallottuk a hírt, hogy mélyen tisztelt és szeretett plébánosunkat, Kovács Attilát az Úr magához szólította – tájékoztatott Újszilvás hivatalos oldala.

gyász
A települést nagy veszteség érte, az Atyát mindenki kedvelte és szerette. Laza, viccelődő természetével megmutatta, milyen is tud lenni a modern egyház.
Fotó: Facebook.com / Újszilvás Önkormányzata

Az Atya egy éve tapasztalt komolyabb romlást az egészségi állapotán, ennek ellenére, ameddig csak tehette, szolgálta a közösséget, amelynek az elmúlt tizennyolc évben ő volt a lelki vezetője.

– Több helyen szolgált az egyházmegyében, majd a püspök ide helyezte, így Tápiógyörgyén, Újszilváson és Tápiószőlősön látta el a hívek szolgálatát – fogalmaztak. Az Atya a kezdetektől vállalta a hittan oktatását az iskolákban, hittantáborba vitte a diákokat, illetve igyekezett minden ünnepségen részt venni a településeken, amelyekre meghívták.

– Akik ismerték, tudják róla, hogy habár Attila Atya kitűnő hallgatóság volt, nagyon szeretett beszélgetni is. Életének számos pillanatát megosztotta a prédikációiban. Szerette a kutyákat, kitűnő hanggal áldotta meg az ég,  mellette profi módon gitározott. Fontos szerepet játszott életében a családja – emlékeztek meg róla. Kiemelték, az Atya laza hozzáállása és viccelődő természete miatt megmutatta, milyen is tud lenni a modern egyház.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában